To dixtaki: Ένα βήμα μακριά

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ένα βήμα μακριά


Τόσο απέχει πλέον ο Παναθηναϊκός από το 11ο final-4 της ιστορίας του, ένα από τα λιγότερο αναμενόμενα με βάση το πώς ξεκινήσε η χρονιά. Και όμως οι πράσινοι είναι εδώ, μια ανάσα από το να τα καταφέρουν. Και ακολουθώντας την μέχρι τώρα συνταγή, την Πέμπτη θα κλείσουν οριστικά εισητήρια για Λονδίνο.

Το χτεσινό ματς ήταν καρμπόν με το δεύτερο της Βαρκελώνης. Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά, και με μεγάλο του όπλο και πάλι την άμυνα κατάφερε να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά, έχοντας επιτρέψει μόλις 10 πόντους στους Καταλανούς. Τα ανεβασμένα ποσοστά του επιθετικά, έφεραν το προβάδισμά του ακόμα και στους 15 στην δεύτερη περίοδο, στην τρίτη όμως ήρθε και πάλι το blackout. Με 5/5 τρίποντα στο ξεκίνημα της, τον Saras να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι και τον Tomic σεληνιασμένο (12 πόντοι και 9 ρ. με 6/6 δίποντα), η παίκτες του Pascual βρέθηκαν από το πουθενά να προηγούνται στο τέλος της με 50-51.

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, είχαμε όλοι καταλάβει ότι πάμε και πάλι για ένα φινάλε στον πόντο. Το ματς έδειξε να ξεφεύγει όταν η Barca βρέθηκε στο +4 ενάμισι λεπτό πριν το τέλος, αλλά όλα έγιναν όπως στο 2ο παιχνίδι: Πάλι μεγάλο τρίποντο του άρχηγού, πάλι τάπα του Lasme στο Navarro, και άλλη μία μεγάλη νίκη για τον Παναθηναϊκο. Οι παίκτες του Πεδουλάκη "δαγκώνανε" και πάλι στα κρίσιμα σημεία, αντίθετα με αυτούς του Pascual που αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων: Οι δυο καθοριστικές χαμένες βολές από τον Tomic και ο φόβος των Sada και Ingles να πάρουν τα ελεύθερα σουτ, για να πάει η μπάλα στο Navarro, έκριναν σε μεγάλο βαθμό το ματς.

Όλοι οι πράσινοι αξίζουν σίγουρα πολλά συγχαρητήρια, μια ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει ίσως όμως στον Μάικ Μπράμος. Ένας παίκτης που προσωπικά ποτέ δε μου γέμισε το μάτι, αλλα με τις εμφάνίσεις το στη σειρά πάει να μου αλλάξει άποψη. Απόλυτα συγκεντρωμένος, με απίστευτα ποσοστά ( 5/8 δίποντα, 5/8 τρίποντα, 2/2 βολές στα δύο τελευταία ματς) και τους περισσότερους από αυτούς τους πόντους σε σημεία που κράτησαν τον Παναθηναϊκό ζωντανό. Μου θύμισε έναν άλλο ελληνοαμερικανό, που επίσης είχε δεχτεί αρκετή αμφισβήτηση, και τελικά είχε αποδειχτεί κλειδί στα παιχνίδια με τους Ισπανούς. Λέτε άλλη μία σύμπτωση;

Τέταρτο παιχνίδι λοιπόν αύριο, ας ελπίσουμε και τελευταίο. Το να αναφέρουμε πάλι πόσο δύσκολο θα είναι το ματς είναι περιττό, αλλά ο Παναθηναϊκός μπορεί να τα καταφέρει. Τα έχει πλέον όλα υπέρ του άλλωστε: Κόσμο, ψυχολογία, σκορ σειράς, "συμπτώσεις", και το βάρος της φανέλας που του προσδίδουν τα 6 αστέρια. Ώρα να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και επίσημα το 7ο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου