To dixtaki: NBA regular season: Η μεγάλη απογοήτευση

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

NBA regular season: Η μεγάλη απογοήτευση


Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε στην ομάδα που κατά την γνώμη αρκετών από εσάς που μας διαβάζετε (λέμε τώρα...), δεν φάνηκε αντάξια των προσδοκιών για το λόγο ότι διαφορετικά την είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια και αλλιώς την βλέπουμε φέτος. Πορεία αντιστρόφως ανάλογη, πορεία που αξίζει να συζητηθεί και έτσι μπήκαμε στον κόπο να πούμε κάποια πραγματάκια. Φυσικά λέμε για τους  Los Angeles Lakers. Δεν λέω..το παλεύουν να μπουν στα playoff..
Θα έπρεπε όμως να γίνεται κάτι τέτοιο λίγα ματς πριν την λήξη της σεζόν? Ούτε ο χειρότερος εχθρός του Kobe Bryant δεν νομίζω να πίστευε κάτι τέτοιο πριν αρχίσει το πρωτάθλημα. Μπορεί από το ρόστερ τους να έφυγε ο Andrew Bynum, όμως ενισχύθηκαν με 2 σπουδαίους all star players, τoν αειθαλή Steve Nash και τον Dwight Howard.

 Τα πρώτα σύννεφα άρχισαν να φαίνονται από νωρίς. Το νωθρό τους ξεκίνημα ανάγκασε το αφεντικό των «λιμνανθρώπων» να διώξει από την ομάδα τον Mike Brown και να δώσει το χρίσμα του head coach στον Mike DAntoni μιας και οι πρωταθλητές του 2010 απογοήτευαν με τις εμφανίσεις τους, όλους τους ένθερμους υποστηρικτές τους.. Μπορεί να νόμιζαν πολλοί πως ο «Superman» και ο Pau Gasol θα αποτελέσουν το καλύτερο δίδυμο ψηλών στο nba αλλά κάτι τέτοιο δεν έχεα γίνει ακόμα, αφού δεν έχουν βρει την κατάλληλη χημεία μεταξύ τους. Ο Dwight δείχνει φέτος και ειδικότερα στο πρώτα μισό του πρωταθλήματος έξω από το νερά του..O kobe το έβλεπε από την αρχή και δεν δίστασε να του ασκήσει κριτική. Είχα διαβάσει θυμάμαι μια δήλωση του, που έλεγε ότι νιώθει πολλές φορές ηλίθιος με τον τρόπο παιχνιδιού του, γιατί προσπαθεί να βοηθήσει τον Howard να βρει τα πατήματα του, αλλάζοντας ο ίδιος τον τρόπο που έχει συνηθίσει να παίζε. Όντως κάτι τέτοιο ίσχυε, αφού ενώ βρισκόταν σε θέση για να πάρει τα σουτ την μοίραζε στον Dwight ο οποίος βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση μέσα στην ρακέτα. Δεν είχαμε συνηθίσει τον Black Mamba σε τέτοιο ρόλο βέβαια αλλά κάτι τέτοιο το βλέπουμε τακτικά πλέον.

Πέρα από αυτό όμως οι φετινοί Lakers, δείχνουν πάρα πολύ κακά στοιχεία στην άμυνα τους. Το να δέχεσαι 101.1 πόντους ανά παιχνίδι δεν είναι και τόσο κολακευτικό για μια ομάδα όπως αυτοί. Είχαν βέβαια και τις ατυχίες τους αφού είχαν στερηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα τις υπηρεσίες των Pau Gasol (ο οποίος δεν είναι ο παίκτης που ήταν παλιότερα καθώς έχει αρκετούς τραυματισμούς),Steve Nash (oσο καλός είναι στο οργανωτικό κομμάτι, άλλο τόσο υποφέρει στο να παίξει άμυνα). Άλλο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν φέτος είναι το rotation, αφού δεν μπορούν να πάρουν πολλές βοήθειες από τον πάγκο. Φαίνονται γενικά μια κορεσμένη ομάδα καθώς επίσης βλέπεις να παρουσιάζονται νωχελικοί σαν σύνολο σε άμυνα και επίθεση.

Πάντως αν τυχόν καταφέρουν να μπουν στα playoff θα έχουν δύσκολο έργο, καθώς θα αναμετρηθούν με Spurs ή Oklahoma και με βάσει αυτών που μας έχουν δείξει φέτος και με μειονέκτημα έδρας φαντάζει ακατόρθωτο να κάνουν το θαύμα και να μπορέσουν να κοντράρουν στα ίσια μια από τις δυο ομάδες…


1 σχόλια:

O 6oς Παίκτης είπε...

Θα κρατήσω τις επιφυλάξεις μου για την τελευταία πρόβλεψη..Για να δουμε..

Δημοσίευση σχολίου