To dixtaki: Τα (τρελά) παιδιά του Πειραιά.

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Τα (τρελά) παιδιά του Πειραιά.


Καλησπέρα, καλησπέρα . 

Μετά την χθεσινή μέρα η αλήθεια είναι ότι τα συναισθήματα μου δεν βρίσκονται και στην καλύτερη «φάση». Δεν μπορώ ακόμα να συνειδητοποιήσω τον άθλο που πέτυχε ο Ολυμπιακός. Το καλό είναι ότι δεν είμαι μόνος μου. Ποιος Έλληνας φίλαθλος, ανεξαρτήτου χρώματος, το έχει πιστέψει άλλωστε;

Ο Ολυμπιακός μέσα σε 364 μέρες κατάφερε να κατακτήσει δύο  Ευρωπαϊκά (!). Δεν πρόλαβε να κλείσει ούτε χρόνο. Πέρυσι κατέκτησε το πρώτο στις 13 Μαΐου ενώ φέτος στις  12. Θα με πείτε τρελό που κάθομαι και σας τα λέω αυτά αλλά αλήθεια ποιος δεν είναι τρελός σε αυτή την ομάδα που κατέκτησε δύο σερί Ευρωπαϊκά ; Πάντως καλά καταλάβατε.. Περί τρέλας θα μιλήσουμε. Ας τους πάρουμε έναν-έναν τους τρελούς : 

Νο1. Βασίλης Σπανούλης. 

Αυτός ο αρχηγός, αυτός ο ηγέτης κουβαλάει πολύ τρέλα μέσα του. Το έχει αποδείξει άλλωστε πολλές φορές. Εχθές ήταν συγκινητικός. Όπως και η ομάδα του. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν απών αλλά προφανώς δεν του άρεσε. Στο δεύτερο ημίχρονο σκόραρε 22(!) πόντους και έστειλε τους Μαδριλένους για «τσάι». Τους σκότωσε με τρία σερί τρίποντα και σήκωσε το τρόπαιο. Δεν μπορώ να μην αναφέρω και την ΤΕΡΑΣΤΙΑ κίνηση του. Αφού τελείωσε ο αγώνας πήγε και χαιρέτησε έναν-έναν τους παίκτες της Ρεάλ. Ο αθεόφοβος. 

Νο2. Έισι Λο.

Ο Αμερικάνος γκάρντ ανακηρύχτηκε Player of the game. Όχι άδικα. Σκόραρε, μοίρασε, έκλεψε, οργάνωσε. Αυτή την φορά ήταν ο παίκτης που ξύπνησε την ομάδα για την ολική επαναφορά καθώς στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός βρισκόταν πίσω στο σκορ με 17(!) πόντους. 

Νο3. Στράτος Περπέρογλου.

Ο 28χρονος φοργουορντ, κατά  την γνώμη μου, ήταν ο λόγος που ο Ολυμπιακός έμεινε όρθιος. Αλάνθαστος, εύστοχος, ώριμος. Με άμυνα που θύμιζε έφηβο και με δύο καθοριστικά καλάθια υπενθύμισε στους «πιτσιρικάδες» της Ρεάλ ότι δεν είναι κανείς τυχαίος. Άλλωστε έχει τρία Ευρωπαϊκά. Μιλάμε για πολύ τρέλα ο Στράτος. 

Νο4. Πέρο Άντιτς. 

Ο «γείτονας» ήταν και αυτός συγκλονιστικός. Τον έβλεπες και νόμιζες ότι ήταν κανένα παιδαρέλι από την άμυνα που έπαιζε. Ποιός ; Ο Άντιτς. Που αν λέγαμε ποιος παίκτης δεν έπαιζε άμυνα καθ όλη την διάρκεια της χρονιάς θα ήταν αυτός. Αυτός ο τρελός που δεν κάρφωνε ποτέ σε παιχνίδι το έκανε εχθές. Και μάλιστα στα «μούτρα» των αμυντικών της Ρέαλ. Έτσι γιατί όπως δήλωσε ζει για τέτοια μεγάλα ματς. 

Νο5. Κώστας Σλούκας – Δημήτρης Κατσίβελης

Τους μικρούς (με δύο Ευρωπαϊκά έκαστος) του βάζω μαζί. Όταν μπήκαν μέσα περίμενα ότι θα τα κάνουν θάλασσα. Και όμως. Ήταν και οι δύο καθοριστικοί. Όταν ο Ολυμπιακός έκανε «κοιλιά» μοίρασαν την μπάλα τόσο σωστά (ειδικά ο Κατσίβελης) που νόμιζες ότι έβλεπες πρωτοκλασάτα γκάρντ. Για την άμυνα δεν υπάρχουν λόγια. Κατάθεση ψυχής. 

Νο6. Γκεόργκι Σερμαντίνι. 

Ο έτερος «γείτονας» ήταν και αυτός φανταστικός. Και στους δύο αγώνες. Ειδικά στον τελικό με αυτό το καλάθι- φάουλ πρέπει να απορούσε και ο ίδιος για το ΤΙ έκανε. Για τα τρία επιθετικά ριμπάουντ στον ημιτελικό δεν το συζητώ. Το βράδυ στο ξενοδοχείο δεν θα τον έπαιρνε ο ύπνος. Μπράβο. 

Νο7. Γιώργος Πρίντεζης- Κώστας Πανανικολάου. 

Ο πρώτος ο πιο σταθερός παίκτης του Ολυμπιακού για το 2013 και ο δεύτερος rising star για την Ευρωλίγκα. Και οι δύο τους; Ο μισός Ολυμπιακός. Χωρίς να κάνουν συγκλονιστικά πράγματα σε αυτό το Φαιναλ Φορ (εντάξει έκαναν πέρυσι) βοήθησαν όπως πολύ καλά ξέρουν την επίτευξη του στόχου. Ο μικρός είναι φευγάτος τρελός. Στα 23 του, με δύο Ευρωπαϊκά, με τρελό σουτ και άλμα που του επιτρέπει να δοκιμάσει το νέκταρ της αντίπερα όχθης. Για τον δεύτερο δεν έχουμε να πούμε τίποτα. Απλά είναι τρελός.

Νο8. Γιώργος Μπαρτζώκας. 

Ο προπονητής του Ολυμπιακού έγινε από Mr. Bean – Mr . Bond. Μιλάμε για πολλά κιλά τρέλας ο κόουτς. Αυτός που άκουσε τόσα από τον δημοσιογραφικό κόσμο (και όχι μόνο) κατάφερε να διαλύσει όποιον θέλησε να του χαλάσει τα πλάνα. Ανατριχιαστικός, με επιθετικό και αμυντικό πλάνο, χαμηλών τόνων. Το χαμόγελο του στη απονομή που ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. Άλλωστε είναι ο πρώτος Έλληνας, μετά από 10 αποτυχημένες προσπάθειες συνάδελφών του, που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό. 

Όσκαρ Τρέλας : 
Παναγιώτης- Γιώργος Αγγελόπουλος. 

Πώς είναι δυνατόν να λείπουν οι μάγκες;  Ναι είναι μάγκες. Μετά από τόσα λεφτά που σπατάλησαν, μετά από τόσους αποτυχημένους προπονητές, μετά από τις σοβαρές προπερυσινές δηλώσεις τους για αποχώρηση κατάφεραν το Ακατόρθωτο. Χάρηκα που στην συνέντευξη τύπου είπαν για αυτούς που έφυγαν από τον Ολυμπιακό για τα εκατομμύρια και προχθές έφαγαν 20 πόντους. Εκδίκηση λέγεται αυτό.  Εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσουν το τόσο μάγκικο έργο τους. 

Τέλος, να πούμε ότι όλη η ομάδα του Ολυμπιακού είναι για δέσιμο. Ένα μεγάλο μπράβο για αυτό τους το κατόρθωμα. Μία υπόκλιση, ένα ευχαριστώ. 

«Ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή του Ευρωπαϊκού Έβερεστ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά». Κύριε Ιωάννου δεν κάνετε για σπίκερ  γιατί δεν ξέρετε τι λέτε αλλά αυτή η φράση διάολε... Πόσο αληθινή ;   

1 σχόλια:

EuroleagueJunkue είπε...

Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια. Η αλήθεια είναι πως απόταν ξεκίνησε ο αγώνας με την ΤΣΣΚΑ είχα πειστεί πως αυτή την ομάδα δε μπορεί να τη σταματήσει κανείς... και έτσι και έγινε.

Στον τελικό όλα πραγραμματισμένα να γίνουν. Δεν τραβάει ο Σπανούλης, βάλε Σλούκα/Κατσίβελη και βελτιώνονται τα πράγματα. Έχεις και τον Περπέρογλου (που τον έχω βρίσει ουκ ολίγες φορές) να σου βάζει τα κρίσιμα σουτ και λες δε μπορεί...
Έισι Λο και Χάινς μην τα συζητήσουμε καν δε χρειάζεται. Το σημαντικό είναι πως η ομάδα λειτούργησε άψογα, ως ομάδα και ο Μπαρτζώκας κατάφερε να κοουτσάρει με βάση το ελλειπές υλικό που είχε και ορθή διαχείριση.

ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ ΜΑΣ ΚΙ ΑΛΛΟ, ΜΠΟΡΕΙΤΕΕΕ!

Δημοσίευση σχολίου