To dixtaki: Semi-finals Ανατολής: Miami Heat–Chicago Bulls

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Semi-finals Ανατολής: Miami Heat–Chicago Bulls


 Οι Heat και οι Bulls θα μονομαχήσουν με στόχο μια θέση στον τελικό της Ανατολικής Περιφέρειας με το Miami να έχει το πλεονέκτημα έδρας και να είναι το απόλυτο φαβορί, κόντρα στους κουρασμένους Bulls των χιλίων προβλημάτων. Αλλά ας δούμε πρώτα πώς οι δύο ομάδες έφτασαν ως εδώ.



Οι Heat απέκλεισαν εύκολα στον πρώτο γύρο τους Bucks του Milwaukee όπως είχαμε πολύ σωστά προβλέψει  στο «Nba Playoffs: The Time Has Come - Preview Ανατολής». Πρόβλεψη  που συμμερίζονταν όλοι οι μπασκετόφιλοι , εκτός από τον Jennings. O γκαρντ των Bucks είχε δηλώσει ότι η ομάδα του θα αποκλείσει τους Heat στα 6 παιχνίδια, όμως το 4-0 για τους πρωταθλητές ήρθε φυσιολογικά. Από το πρώτο κιόλας παιχνίδι το Miami έδειξε ποιος είναι το αφεντικό(110-87)  με πέντε παίχτες να σκοράρουν διψήφιο αριθμό πόντων και τον James να ακουμπάει το triple-double, την ίδια ώρα που Jennings και Ellis μαζί “έγραφαν” 48 πόντους, αλλά κανείς από τους συμπαίκτες τους δεν πέρασε τους 6. Αντίθετα στο δεύτερο παιχνίδι οι Βucks βρήκαν λύσεις στα πρόσωπα των Ilyasova, Sanders και Dunleavy αλλά οι δύο σταρ τους είχαν μαζί 15π. με 7/22 σουτ. Στην συνέχεια, οι πρωταθλητές έκαναν το χρέος τους νικώντας και στα δύο παιχνίδια(104-91 και 88-77) που διεξάχθηκαν στο Milwaukee “σκουπίζοντας” έτσι τους Bucks.


Οι Bulls σε μία από τις καλύτερες και πιο αμφίρροπες σειρές όλων των εποχών κατάφεραν τελικά στο έβδομο παιχνίδι να πάρουν την πρόκριση, ενάντια στους Nets, για τα ημιτελικά της Ανατολής. Το πρώτο παιχνίδι ανήκε δικαιωματικά στο Brooklyn που κερδίζοντας με 106-89 στην έδρα του έκανε το 1-0. Στο δεύτερο παιχνίδι το Chicago έδειξε γιατί θεωρείται από τις καλύτερες αμυντικές ομάδες φέτος, κάνοντας το brake και ισοφαρίζοντας 1-1 τη σειρά με 90-82. Στο τρίτο παιχνίδι οι Bulls νίκησαν στην έδρα τους με 79-76 ακολουθώντας την ίδια συνταγή, την άμυνα. Το τέταρτο παιχνίδι της σειράς ήταν από τα πιο συγκλονιστικά παιχνίδια που έχουν γίνει ποτέ. Οι Nets νικούσαν με 14π. 3’ πριν από το τέλος και όλα έδειχναν ότι θα κάνουν το 2-2, όμως ο Robinson(34π) και το Chicago είχαν αντίθετη άποψη και πήραν το ροζ φύλλο του αγώνα στην τρίτη παράταση(!) με 142-134.

 Η ομάδα του Chicago, εκτός από το γνωστό πρόβλημα με τον Rose, στερήθηκε στα τρία τελευταία ματς τις υπηρεσίες του Hinrich(1ος σε ασσίστ με 5,8 και 2ος σε λεπτά συμμετοχής με 40,5’ σκοράροντας 11,3π. στην σειρά) ενώ στο έκτο και έβδομο παιχνίδι δεν αγωνίστηκε ούτε ο Deng(1ος σε λεπτά συμμετοχής 44,5’ και 13,8π./ματς). Έτσι οι Nets θα επικρατήσουν εύκολα στο 5ο παιχνίδι με 91-110 και δύσκολα στο 6ο με 95-92, για να φέρουν την σειρά στα ίσα με 3-3.
7ο παιχνίδι: Εκτός από τα προαναφερθέντα προβλήματα οι “ταύροι”, έχουν αμφίβολους, με ίωση, τους Gibson και Robinson ενώ ξανά θα αγωνιστεί με πρόβλημα στο πόδι ο Noah. Όλοι δίνουν φαβορί τους Nets, όλοι εκτός τον Joakim Noah που πριν το παιχνίδι δηλώνει ότι η ομάδα του θα νικήσει μέσα στο Brooklyn και θα πάρει την πρόκριση. Ο Γάλος σέντερ κάνει  την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του στα playoffs με 24π(12/17 σουτ!), ενώ τα 14 ριμπάουντς και οι 6 τάπες του είναι ένα μικρό δείγμα του πάθους του και της μαχητικότητας του. Ο ψηλός του Chicago σε κάθε φάση εμψύχωνε τους συμπαίκτες του, έσφιγγε την γροθιά του μετά από κάθε καλάθι της ομάδας και πανηγύριζε κάθε προσωπικό του πόντο σαν να ήταν buzzer beater. Στους ίδιους ρυθμούς ο Belinelli(24π) όπως και ο πιο σταθερός παίχτης των Bulls, Carlos Boozer(17π). Το 99-93 είναι γεγονός και το Chicago για πρώτη φορά στην ιστορία του κερδίζει σειρά που έχει πάει στα εφτά ματς έχοντας μειονέκτημα έδρας.
Ενδεικτικοί οι πανυγηρισμοί με τον Γάλλο στο παραπάνω βίντεο να συνεχίζει και μετά το παιχνίδι να βγάζει κραυγές πολέμου και τον Ιταλό στο παρακάτω, να δείχνει σε όλους πόσο μεγάλα... κότσια διαθέτει!


Πρόβλεψη: 70%-30%
Είναι πολύ δύσκολο να γίνει πρόβλεψη από την στιγμή που ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιοι θα είναι υγιείς από το Chicago, όπως δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα είναι ο Wade. Ο γκαρντ του Miami μέχρι στιγμής είναι σκιά του εαυτού του, έχοντας αντιμετωπίσει μικροτραυματισμούς(θυμίζουμε στο 4ο ματς με τους Bucks δεν αγωνίστηκε καθόλου).  Λογικά εύκολα ή δύσκολα θα περάσουν οι Heat από τους κουρασμένους Bulls, που έχουν ήδη δείξει ότι είναι σκληρή και διψασμένη ομάδα και σίγουρα θα αποτελέσουν μεγαλύτερο εμπόδιο για τους πρωταθλητές απ’ ότι οι Nets. Πιστεύουμε ότι το Chicago θα παλέψει σε δύο-τρία παιχνίδια και ότι θα καταφέρει να κάνει μία νίκη. Αν αποκλειστεί με 4-2 θα είναι επιτυχία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου