To dixtaki: Μπασκετικά "Look" vol. 2

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Μπασκετικά "Look" vol. 2

Την 1η Μαΐου του 2013 ανεβάσαμε το άθρο "Μπασκετικά look vol.1", χωρίς πραγματικά να ξέρουμε ούτε εμείς τι θα επακολουθήσει. Το μεγάλο μας λάθος ήταν ότι από τον τίτλο και μόνο(vol 1) προμηνυόταν ότι θα υπάρχει συνέχεια…



Όμως ήταν ήδη αργά! Η απήχηση του άρθρου είχε φτάσει στα όρια του παροξυσμού, παράνοια! Χιλιάδες προσωπικά sms στα κινητά μας και άπειρα μέιλ, για να μην κάνουμε κουβέντα για τους εκατοντάδες περαστικούς στο δρόμο που μας ρωτούσαν πότε επιτέλους θα βγει το πολυπόθητο και πολυαναμενόμενο vol 2 της σειράς. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι όταν μαζεύτηκαν περίπου 1,500,000 υπογραφές Ελλήνων που απαιτούσαν το παρόν άρθρο(αριθμός που σπάει το ρεκόρ του Χριστόδουλου το 2000 που είχε μαζέψει περίπου 1000000 υπογραφές κατά των νέων ταυτοτήτων).
Υ.Γ. Επειδή στο διχτάκι δεν αρέσουν τα μεγάλα λόγια και τα τρικ του μάρκετινγκ πρέπει να σας προϊδεάσουμε ότι, όπως σε κάθε σειρά, το part 2 ποτέ δεν είναι τόσο καλό όσο το 1ο(εξάλλου ο πήχης είχε ήδη ανέβει πολύ ψηλά).

Όπως και στο “Μπασκετικά look vol. 1” έτσι και τώρα στο 2ο κομμάτι της ανάρτησης, το διχτάκι (όπως προείπαμε, κατόπιν λαϊκής απαιτήσεως) συνεχίζει με την ίδια χιουμοριστική διάθεση την συζήτηση που άνοιξε, με περισσότερες κατηγορίες .  Είχαμε ήδη αναλύσει σε υποκατηγορίες τις καράφλες παιχτών. Tώρα θα μιλήσουμε για τα “look” αθλητών που έχουν πυκνό μαλλί, σε κάποιες περιπτώσεις ίσως πολύ πιο πυκνό από ότι χρειάζεται.

Κατηγορία: “στρατιωτικό look”.

Για κάποιο περίεργο λόγο πολλοί μπασκετμπολίστες αρέσκονται, όπως φαίνεται, στο να μοιάζουν με στρατιώτες διαφόρων εποχών.

Υποκατηγορίες:

  • Μαλλί “κράνος φαντάρου”.

Πυκνό, πολύ κοντό μαλλί που ξεκινάει μόλις 2cm πάνω από τα φρύδια και καθιστά το κούτελο δυσδιάκριτο. Σε συνδυασμό με τις ξυρισμένες από το ύψος των ματιών φαβορίτες, το συγκεκριμένο κούρεμα θυμίζει κράνος Γερμανού στρατιώτη την περίοδο του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου(προς αποφυγήν παρεξηγήσεων: οι λέξεις «κούρεμα» και «Γερμανός» στην ίδια πρόταση δεν αποσκοπούν σε κάποιο είδος μηνύματος πάνω στα πολιτικά δρώμενα).


Paul George:  ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της υποκατηγορίας. Οι φήμες που λένε ότι όταν κουρεύεται φοράει το παραπάνω κράνος και ξυρίζει τις τρίχες που περισσεύουν από αυτό, δεν έχουν επαληθευτεί. Το διχτάκι όμως τις πιστεύει!

Το μαλλί “κράνος” το συναντάμε και στην “παλιοσειρά” Tim Duncan, με την συνοδεία από μουσάκι της επιλογής του( παλιός είναι, δικαιούται να αφήνει μούσι).






  • Μαλλίκομάντο”. 

Ο “παγκόσμια ειρήνη” ή αλλιώς Ρον Αρτέστ, όπως ήταν γνωστός όταν τραβήχτηκε η συγκεκριμένη φωτογραφία, τελειοποίησε την υποκατηγορία “κράνος φαντάρου” αφού με το συγκεκριμένο βάψιμο(στα χρώματα της τότε ομάδας του L.A. Lakers) δημιούργησε αυτή την παραλλαγή-μεταμφίεση. Πιθανότατα να πίστευε ότι όπως ένας κομάντο στο δάσος έτσι και αυτός θα κρυβόταν με την βοήθεια αυτού του “look” από τους αντιπάλους του στα εντός έδρας ματς.

Εδώ κάπου οφείλουμε να αναφέρουμε τον Ντένις Ρόντμαν, αφού είναι και ο εμπνευστής του συγκεκριμένου “look”, με το οποίο έχει εμφανιστεί τόσο με τους Σικάγο Μπουλς όσο και με τους Λέικερς. Επειδή όμως για τον συμπαθή Ντένις χρειάζεται ολόκληρη ανάρτηση για τα “look” με τα οποία έχει αγωνιστεί, θα κλείσουμε την παράγραφο αυτή πληροφορώντας σας ότι το NBA σε κάποια παιχνίδια των Μπουλς είχε δώσει στατιστικές του Ρόντμαν ανάλογα το βάψιμο του μαλλιού του(ίσως το μοναδικό αληθινό στοιχείο του άρθρου, όσο και να ψάξαμε δυστυχώς δεν βρήκαμε τις συγκεκριμένες στατιστικές).
 Πάντως και οι δύο παίχτες έπαιζαν μια ζωή σαν πραγματικά κομάντο ανεξάρτητα από το ποια “πατρίδα”(ομάδα) υπηρετούσαν.

Το “σκουλήκι” στην πάνω αριστερά εικόνα με “look” κομάντο(κίτρινο με μπλε γραμμές) για λογαριασμό των Λέικερς, ενώ κάπου στην μέση με κόκκινο μαλλί και το σήμα των Μπουλς στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

  • Μαλλί “Μοϊκανού πολεμιστή ” 

Το συγκεκριμένο “look” είναι απλό και δεν χρειάζεται ούτε βαφές ούτε ιδιαίτερη περιποίηση, απλά ξυρίζουμε το κεφάλι μας αφήνοντας μία λωρίδα κοντού μαλλιού στην μέση ακριβώς με μήκος μέχρι και την κορυφή του κεφαλιού. Μετά την ταινία “ο τελευταίος των Μοϊκανών” προωθήθηκε αρκετά ως μοδάτο στυλ με κύριο εκφραστή αυτής της προώθησης τον μετρ του μάρκετινγκ και εδώ και πολλά χρόνια πρώην ποδοσφαιριστή και νυν celebrity, Ντέιβιντ Μπέκαμ. Στα παρκέ το έχουμε συναντήσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια με πιο γνωστή από όλες, την μοϊκάνα του Χάρντεν.

Ο “γενειάδας” δεν είναι ένας ακόμα εκκεντρικός αθλητής. Απλά αν κόψει την μοϊκάνα και ξυρίσει το μούσι εξτρεμιστή ισλαμιστή θα είναι έτσι:

Και εγώ στην θέση του θα διάλεγα το παρόν “look” το οποίο και διατηρεί 2-3 χρόνια τώρα.

  • Μαλλί “περικεφαλαία Σπαρτιάτη”.

Ακόμα και στις μέρες μας υπάρχουν πολλοί λάτρεις του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού αλλά λίγοι τον εκπροσωπούν τόσο επάξια όσο ο Birdman. Γνώστης της αρχαίας ελληνικής παιδείας και κουλτούρας, όπως προφανώς φαίνεται από την μορφή του και μόνο. Ο Chris Andersen είναι από τους παίχτες που αντιλαμβάνονται τον κάθε μπασκετικό αγώνα ως μάχη, εξού και το κούρεμα περικεφαλαία. Η εμφάνιση του εξάλλου συνδυάζει την ρωμιοσύνη του Σπαρτιάτη πολεμιστή με την τελευταία λέξη της μόδας, όπως καταλαβαίνετε από τις παρακάτω φωτογραφίες.






3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΣΤΟΧΟ.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ.
ΕΥΣΤΟΧΟ.

Unknown είπε...

Isxyei oti o Arterst paei na allaksei pali to onoma tou?!

Unknown είπε...

Ανώνυμε,
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΠΟΛΥ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Ορέστη,
με την μετακίνηση του στους Νικς είναι έτοιμος και πάλι να αλλάξει το όνομα του για την νέα σεζόν, χωρίς ακόμα να γνωρίζουμε σίγουρα τι θα αποφανθεί.
Πάντως τέτοιο όνομα("παγκόσμια ειρήνη") τόσο ωραίο, καλαίσθητο και ταιριαστό σε έναν αθλητή που πάντα ήταν υπέρ της ειρήνης και της αγάπης γιατί να το αλλάξει?
Άσε που το "metta"(ινδική λέξη, βουδιστική) δείχνει την αγάπη για τα νιάτα και τις φιλικές σχέσεις αλλά και την στάση κατά της βίας που εξάλλου είναι σήμα κατατεθέν του εν λόγω κυρίου.

Δημοσίευση σχολίου