To dixtaki: Επιλέγεις ή όχι ; Θεωρία συνομωσίας No.1

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Επιλέγεις ή όχι ; Θεωρία συνομωσίας No.1

Καλησπέρα καλησπέρα,

Το top-16 της  εφετινής Ευρωλίγκα τελείωσε. Ήρθαν τα πάνω κάτω. Ειλικρινά ποιος το περίμενε ; Καλά είναι δυνατόν ;  Να χάσει η Ρεάλ από τον νικητή του ¨Χρύσου Μπασκετικού Βατόμουρου¨ για το 2014 ; Και όμως. Είναι δυνατόν. Έγινε. Η Ρεάλ, κατά την γνώμη μου δεν επέλεξε αντίπαλο. Αποκλείεται. Οι μεγάλες ομάδες δεν τα κάνουν αυτά. Μα καλά είναι δυνατόν να επιλέξεις Ολυμπιακό και Μπαρτσελόνα ; Τον δις Πρωταθλητή Ευρώπης, που πέρυσι δεν σε άφησε να πάρεις ανάσα στον τελικό, και την Μπαρτσελόνα που φέτος δείχνει πιο καλή ομάδα και από το 2010 ; Μπα όχι όχι με τίποτα. 



Η Ρεάλ κατά πολλούς και κατ´εμέ φέτος είναι η καλύτερη ομάδα του τουρνουά και όχι άδικα. Μετά την απόκτηση του Μπουρούση δυνάμωσε αρκετά επιθετικά και αμυντικά. Έδεσε κατευθείαν ο Έλληνας σέντερ σε όλους τους τομείς. Και στο παρκέ και στα αποδυτήρια και παντού. Φαίνεται... Το κακό όμως είναι ότι στην Ρεάλ η  ¨λογική¨ δεν έκανε ποτέ κουμάντο στα μυαλά των παικτών.  Πολλοί  έχουν χαρακτηριστεί ουκ ολίγες φορές ¨εγωιστές¨, ¨ανώριμοι¨, ¨ψώνια¨ κτλ. Κτλ. Τα ξέρετε. Ας μην μακρηγορώ. Λέτε να συνέβη και φέτος ; Μπορεί.. Μα ποιος από αυτούς ¨πάει¨τον Ολυμπιακό και δεν θέλει μια ρεβάνς για το περσινό χουνέρι ; Το ξέρουν και το θέλουν. Εδώ το θέλει η ΤΣΣΚΑ που είναι πιο ¨κοντρολαρισμένη¨ ομάδα στον ψυχολογικό τομέα. 

Οι Μαδριλένοι ήξεραν και ξέρουν ότι τον Ολυμπιακό στο νοκ-άουτ παιχνίδι δεν μπορεί να τον κερδίσει κανείς. Ούτε φέτος (για πέρυσι δεν το συζητάμε). Στην ¨σειρά¨ ναι, είναι εφικτό. Ειδικά αν δεν αλλάξει την εικόνα του άμεσα ο Ολυμπιακός. Είναι ευκαιρία για τους παίκτες του Πάμπλο Λάσο. Το ξέρει και ο προπονητής και όλοι. Ακόμα και ο Μπουρούσης θέλει να αποδείξει ότι ο μάγκας είναι αυτός και όχι ο Ολυμπιακός... θέλει. Του Γιάννη του άρεσε πάντα. Από τότε που το έπαιζε μάγκας μέσα στο ΟΑΚΑ. Θυμάστε. ¨Σε δέκα μέρες¨ κτλ. Κτλ. Και τώρα ένα παραπάνω. Για τον Ολυμπιακό είναι στην λίστα των ¨επικυρηγμένων¨ ούτως ή άλλος. Άδικα ; Όχι.  

Βέβαια το μεγαλύτερο φταίξιμο το έχει η διοργανώτρια αρχή. Το είδε καθαρά από οικονομικής πλευράς το θέμα. Ήθελε μία ¨μεγάλη¨ομάδα την δεύτερη μέρα για τα νούμερα και τις θεαματικότητες. Μεγάλο ¨φάουλ¨. Αν θες να θεώρησε σοβαρός δεν καταπέφτει σε ¨κακουργήματα¨.  Δεν δημιουργείς καμία υπόνοια σε κανέναν. Όχι φαντάζεστε να είχε γίνει κάτι τέτοιο στην αντίπερα όχθη ; Πέρυσι ο Πόποβιτς τόλμησε να αφήσει έξω τους Big Three σε αγώνα κανονικής περιόδου με τους Heat και ¨πλήρωσε¨ μίσο εκατομμύριο πρόστιμο. Κίνηση τακτικής μέν αλλά o Stern και η λίγκα δύσκολα χαρίζονται δε είτε λέγεσαι Spurs είτε Lakers (για το αν λέγεσαι Lebron αλλάζει...). 

Την Μ.Τρίτη ξεκινάει η σειρά για τα Play-off. Το μόνο που μένει είναι να δούμε την αντίδραση του Ολυμπιακού. Το θετικό είναι ότι ο Ολυμπιακός, πλην του Πρίντεζη, θα είναι πλήρης. Με τον αρχηγό του ¨ανεβασμένο¨ .Προχθές δήλωσε το παρών ως ύθισται. Τελευταία στιγμή σώθηκε από την μετριότητα που τον διακατείχε καθ όλη την διάρκεια του μάτς. Μεγάλο σουτ. Μεγάλος χαρακτήρας. Μεγάλος αρχηγός. Εκεί. Πάντα. Clutch Play από τα λίγα. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Ολυμπιακός έχει δείξει φέτος οτι τα πάει καλά όταν ο αγώνας αποκτάει γρήγορο ρυθμό. Είδικά όταν ο Μπαρτζώκας έχει πληρότητα στο  rotation, πράγμα σπάνιο για την εφετινή σεζόν. Τέλος η Ρεάλ δεν είναι σκληρή ομάδα και ο Ολυμπιακός πρέπει να το εκμεταλλευτεί αυτό και σε επιθετικό αλλά και σε αμυντικό τομέα. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου