To dixtaki: Φεβρουαρίου 2014

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Ευρωπαϊκά clutch plays vol 1



Το διχτάκι έχει σήμερα ρετρό διάθεση και μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο ανοίγοντας παράλληλα μία νέα ενότητα. Στην ενότητα “ευρωπαϊκά clutch plays” θα γίνει λόγος για τα πιο σπουδαία, γεμάτα σασπένς ευρωπαϊκά παιχνίδια που έληξαν με clutch ενέργειες όπως η τάπα του Βράνκοβιτς, το πεταχτάρι του Πρίντεζη, το τρίποντο του Τζόρτζεβιτς, το come back των Σοβιετικών, το “βάλτο αγόρι μου” και άλλα πολλά.. Για παιχνίδια που καθόρισαν την ιστορία ευρωπαϊκών διοργανώσεων και μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα παρακολουθήσαμε με κομμένη την ανάσα. Δευτερόλεπτα μπάσκετ που κρίθηκαν ακατάλληλα για καρδιακούς και οι Αμερικανοί ονομάζουν clutch time.

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ένα ξεχωριστό Euroleague Preview.

Καλησπέρα καλησπέρα,

Η Ευρωλίγκα ξεκινάει σήμερα μετά από μία εβδομάδα διακοπής και το Διχτάκι σας παρουσιάζει τους σημερινούς αγώνες με έναν ξεχωριστό ,όπως πάντα, δικό του τρόπο.

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Ολυμπιακός: 3-peat σαν άλλη Γιουγκοπλάστικα;




Πριν λίγες μέρες, στην ανάρτηση για την μέχρι τώρα πορεία του Παναθηναϊκού υποσχεθήκαμε μία αντίστοιχη για τον Ολυμπιακό. Το διχτάκι κρατάει τον λόγο του και σας εκμυστηρεύεται το τι έχει δει από τους πρωταθλητές Ευρώπης φέτος. Η ομάδα του Πειραιά μέχρι και τα τέλη Δεκέμβρη πήγαινε τραίνο σε Ελλάδα και Ευρώπη κάνοντας ένα σερί 23-0. Στην Ευρωλίγκα βγήκε πανηγυρικά πρώτη στον όμιλο νικώντας μέσα έξω άπαντες(10-0), ενώ στην Α1 νίκησε ανάμεσα σε όλους τους άλλους και τον αιώνιο Παναθηναϊκό. Λίγο το αήττητο της επικείμενης σεζόν, λίγο το back to back των προηγούμενων ετών και κάποιοι βιαστικοί δημοσιογράφοι ξεκίνησαν να πουλούν ενθουσιασμό. Ο ανυπόμονος κόσμος “αγόραζε” τον ενθουσιασμό αυτό και οι θριαμβολογίες περί 3-peat δεν είχαν τελειωμό.

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

{All-Star Game 2014} : Ψήφισε τους αγαπημένους σου

Σάββατο 8 και Κυριακή 9 του Μάρτη. Κλειστό Γυμναστήριο Κλαδισού. Χανιά. 21ο  All-Star Game Πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ!  Από σήμερα μέχρι και την 27η του Φλεβάρη, έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις  τους παιχταράδες (ή και μη),  που θα ήθελες να δεις να πατάνε το καλογυαλισμένο παρκέ του Κλαδισού. www.esake.gr/allstar και διαλέγεις 1 tactician-magician, 2 guards, 2 forwards και 1 big-man για κάθε ομάδα. Τι κερδίζεις;  Πέρα από την ηθική και οπτική ικανοποίηση, αν ονομάζεσαι Γκαστόνε Γκάντερ, μεταφορικά, διαμονή και VIP πρόσκληση για το διήμερο είναι δικά σου. Ποιούς επέλεξα; Ιδού:

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Το άρθρο του Επισκέπτη - vol 2


Οι κούπες είναι αμέτρητες!! Αλλἀ ...


Ο Παναθηναϊκός χθες το βράδυ πρόσθεσε στην πλούσια συλλογή του τον 55ο τίτλο του επικρατώντας του Άρη στο Ηράκλειο με το εντυπωσιακό 90-53. Το πλέον αξιοσημείωτο στοιχείο αυτού του τελικού για πολλούς είναι το εκκωφαντικό 50-13 που σημειώθηκε υπέρ των πρασίνων στο δεύτερο ημίχρονο. Παρόλα αυτά στο πράσινο στρατόπεδο ίσως η προσοχή θα πρέπει να στραφεί κάπου αλλού από σήμερα.

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Backdoor Memories


Μετά από απειλές για την ζωή μου που δέχτηκα από Van Taros και Heisenberg, αναγκάζομαι και εγώ να ξαναγράψω στο τιμημένο dixtaki (τραβάτε με και ας κλαίω). Μια καλή ερώτηση βέβαια είναι, γιατί καθόμαστε και γράφουμε αφού όπως είπε και ο Πίρπι εμείς και εμείς τα διαβάζουμε. Μάλλον, λέω εγώ, επειδή γουστάρουμε αρκετά το μπασκετάκι.

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Παναθηναϊκός: Σαν άλλη Λιμόζ;

Το διχτάκι σε μια προσπάθεια του να επανέλθει δριμύτερο και να πιάσει τα γνωστά του υψηλά στάνταρντ θα μιλήσει για τους δύο αιώνιους και την μέχρι τώρα πορεία τους. Θα ξεκινήσουμε με την ομάδα του Παναθηναϊκού και εντός των ημερών θα συνεχίσουμε με τους ερυθρόλευκους. Ανοίγουμε λοιπόν το μπλοκάκι με τις σημειώσεις μας και αναφέρουμε κάποιες απλές σκέψεις σχετικά με αυτά που έχουμε δει φέτος είτε μας έκαναν εντύπωση είτε ήταν αναμενόμενα. 

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Η επανάσταση (;) και οι NBAers.

Καλησπέρα καλησπέρα, 

Χρόνια και ζαμάνια έχουμε να τα πούμε αγαπητοί αναγνώστες. Βλέπετε η συνταντική ομάδα του Διχτακίου βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση... Και οι λόγοι ; Εεε καλά τώρα.. Δεν καταλάβατε ακόμα ;; Μα αφού δεν υπήρχε λόγος να γράψουμε κάτι μέχρι τώρα ... Περιμέναμε, κάναμε υπομονή, ξανα περιμέναμε για να έρθει τούτη η περίοδος που ξεκινάνε όλα .. Σιγά σιγά.. Εντάξει και θα μου πείτε, εσένα ρε μεγάλε τώρα τι σε έπιασε και θες να γράψεις ;; Που έχει και κενό αυτή την εβδομάδα η Ευρωλίγκα.. Και εγώ ο κακομοίρης τι να απαντήσω ;; Να λίγο μία υπόσχεση του Van Taros
για μία ανάσταση/επανάσταση του μπλόγκ, λίγο η wild card, λίγο ο Παναθηναικός και Ολυμπιακός και λίγο ο 6ος παίκτης που πρέπει να πάρει μπροστά ... Εντάξει στην τελική δικό μας είναι το μπλόγκ, 10 άτομα μας διαβάζετε, ότι γουστάρουμε κάνουμε. Όταν θα μας αγοράσει η As ή το ESPN θα βάλουμε ένα πρόγραμμα. Προς το παρόν το αναρχικό Διχτάκι είναι εδώ, ενωμένο δυνατό. Ξανά.