To dixtaki: Έχασε δικαιολογημένα χωρίς όμως να ¨παλέψει¨.

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Έχασε δικαιολογημένα χωρίς όμως να ¨παλέψει¨.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την Ρεάλ Μαδρίτης στο Barclaycard Center με 83-65 (20-14, 19-15, 21-19, 23-17) για την τέταρτη αγωνιστική του τοπ-16 της Ευρωλίγκα. Σήμερα δεν ήταν η μέρα του. Ήταν ολοφάνερο. Από το πρώτο κιόλας λεπτό οι πράσινοι μπήκαν στο ματς νωθροί.


Μέχρι το ημίχρονο το παιχνίδι τους παρουσίασε πολλές ελλείψεις σε θέματα συγκέντρωσης. Αυτό φάνηκε και από τα πολλά λάθη του τα οποία ήταν 4 στο πρώτο και 4 στο δεύτερο δεκάλεπτο, στο σύνολο 20 ! Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να κυνηγάει το σκορ (ήταν πίσω 10-0). Έτσι τελείωσε και το παιχνίδι, με εξαίρεση ένα μίνι ξέσπασμα το οποίο διήρκεσε μόλις 2 λεπτά στο 3ο δεκάλεπτο. Πρωταγωνιστής ο δεύτερος καλύτερος παίκτης του, Σλότερ (3/5 τρ, 7 ριμπ.). Οι άλλοι απλά δεν ακολούθησαν την ροή του παιχνιδιού. Ο Μπατίστα ήταν ο καλύτερος που τελείωσε το ματς με 15 πόντους και 9 ριμπάουντ. Φώτσης και Γκίστ με 9, Μπλουμς με 8 και Διαμαντίδης, Νέλσον από 6. Μα πώς είναι δυνατόν να κερδίζεις παίζοντας μονότονα μια ομάδα που της πάει αυτό το είδος του παιχνιδιού ; Η αντιπαθέστατη Ρεάλ δεν δυσκολεύτηκε να τρέξει το ματς και να το πάει στα μέτρα της. Ο Παναθηναϊκός απλά δεν προσπάθησε καν να διακόψει το επιθετικό κρεσέντο των παικτών της Βασίλισσας και δη των περιφερειακών που έκανα ότι ήθελαν. Χαρακτηριστικά ο Φερνάντεζ σταμάτησε το ματς με 15 πόντους, 7 ριμπ. και 5 ασίστ, ο Λιούλ με 14 πόντους με 4/7 τρίποντα και 3 ασίστ και τέλος ο Ροντρίγκεζ με 10 πόντους και 7 ασίστ.

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς αν μη τι άλλο ικανοποιημένος έφυγε από το γήπεδο. Και πώς ήταν δυνατόν να μην συμβεί αυτό ; Με δύο βασικές απουσίες τις τελευταίες στιγμής (Γιάνκοβιτς, Παππάς),με Μαυροκεφαλίδη- Μποχωρίδη στο καναβάτσο εδώ και καιρό και με σαφώς χαμηλότερης ποιότητας front line. Οι ψηλοί του Παναθηναϊκού έχουν πρόβλημα και αυτό θα φαινόταν, για ακόμη μια φορά, από την αρχή του αγώνα αν ο Λάσο προσπαθούσε να ταΐσει λίγο περισσότερο τους ψηλούς του. Ολοφάνερη αδυναμία που έμεινε από την αρχή ανεκμετάλλευτη από την πλευρά των Μαδριλένων. Βέβαια δεν άργησε να φανεί αφού ο Μπατίστα και ο Γκίστ δεν είναι μηχανές. Αξιοπρεπέστατη αν σκεφτεί κανείς ότι ο Ιβάνοβιτς χρησιμοποιείσαι μόνο 8 παίκτες εκ των οποίων 3 ψηλοί .. Ο Ράιτ μάλλον ήταν περιττός και αποδεσμεύτηκε...

Μπουρούσης και Ρέγιες είναι κατ᾽εμέ ένα από τα καλύτερα δίδυμα αυτή την στιγμή στην Ευρώπη με τον τελευταίο να θέλει εξορκισμό. Θου Κύριε, φυλακήν το στόματι μου ! Αλλά πραγματικά ρίξτε μια ματιά στην στατιστική του αντιπαθητικού- εξυπνάκια (Ισπανός) Φελίπε Ρέγιες που σήμερα έκανε και πάλι ενα εξαιρετικό παιχνίδι. Μέχρι τώρα, η παλαιότερη καραβάνα της Ρεάλ, στα 3 παιχνίδια του top16 σκοράρει 13.7 πόντους δηλαδή 3 πόντους περισσότερους από την κανονική περίοδο. Άξιο αναφοράς το ότι σουτάρει με 80% ευστοχία !! Όλα αυτά για τον Φελίπε Ρέγιες (;), αρχηγό της Ρεάλ και χρόνια στην ομάδα οκ.., τυχερό που γεννήθηκε Ισπανός και που ήταν μέλος της εθνικής τα τελευταία 10 χρόνια... Αλλά εντάξει !! Έχουμε δει πολλούς καλύτερους παγκίτες σε αυτήν την θέση. Μπράβο του πάντως. Τονίζω ότι το ποσοστό του είναι τρομακτικό αν σκεφτεί κανείς πόσα ματς έχει παίξει μέχρι τώρα και το πόσες μπάλες παίρνει σε σχέση με τους υπολοίπους. Σήμερα απλά συνέχισε το βιολί του. Σε 18 λεπτά, σημείωσε 18 πόντους και μάζεψε 9 σκουπίδια. Στα 34 του χρόνια διανύει την καλύτερη χρονιά της καριέρας του καθώς είναι μακράν (βάση στατιστικών) το καλύτερο 4άρι της λίγκας για το 2014-5.

Τέλος ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μεταγραφές επειγόντως. Το πιθανότερο και πιο σίγουρο είναι ότι θα περάσει στους 8 της διοργάνωσης. Την συνέχεια δεν την σκέφτεται κανείς ; Χωρίς ψηλούς και με τέταρτο ψηλό τον Παπαγιάννη ; Είτε περάσει τρίτος είτε τέταρτος για να διεκδικήσει με αξιώσεις τον επόμενο γύρω θα πρέπει να πάρει ψηλούς. Και ας είναι χαμηλότερου από τα επιθυμητά επίπεδα παίκτες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχει ενδιαφέρον η συνέχεια με τους πράσινους να παλεύουν για την τρίτη και τέταρτη θέση. Κάτι δηλαδή που δεν έκαναν σήμερα. Έχασαν με κατεβασμένα τα χέρια από την Ρεάλ αλλά η φανέλα είναι βαριά. Και όσο υπάρχουν παίκτες στο φετινό ρόστερ που παίζουν και την ματώνουν υπάρχει και αισιοδοξία.

Υ.Γ. Καμπάτζο αγόρι μου ξέρει ποιος είναι αυτός που έκανες τους ξαμπουκάδες ;



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου