To dixtaki: Η μητέρα των μαχών

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Η μητέρα των μαχών

Καλησπέρα καλησπέρα, 

Κυριακή σήμερα και το πρωτάθλημα της Α1 ξεκίνησε. Καλή μας αρχή λοιπόν. Βέβαια, για να λέμε την αλήθεια, απορώ για το αν θα γράφαμε σήμερα κάτι για το ξεκίνημα του ελληνικού πρωταθλήματος εάν δεν υπήρχε το αυριανό ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. 


Αύριο λοιπόν, στις 19.15 θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε από την Δημόσια Τηλεόραση το ντέρμπι των αιωνίων που δυστυχώς θα διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους στο ΣΕΦ. Κατά την γνώμη μου αυτό είναι κακό και για τις δύο ομάδες αλλά δυστυχώς οι ανεγκέφαλοι υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν στο ελληνικό αθλητισμό και δη στο μπάσκετ. 

Το αυριανό παιχνίδι να το φοβάστε. Όχι από ποιοτικής πλευράς αλλά από πλευράς επεισοδίων. Για την ποιότητα του αγώνα δεν υπάρχει λόγος να συζητήσουμε. Η μετριότητα των ομάδων και οι κακές επιλογές θα φανούν από τα πρώτα λεπτά αλλά δικαιολογημένα καθώς είναι ακόμα αρχή. Κατά την γνώμη μου ο Ολυμπιακός έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα για τον μόνο λόγο του ότι έχει παίξει μερικά παιχνίδια παραπάνω εκ των οποίων τα δύο είχαν ¨επίσημο¨ χαρακτήρα. Από την άλλη πλευρά τώρα τα πράγματα είναι σοβαρά. Παντού διαβάζουμε για ένα νέο ¨ραντεβού¨ μεταξύ ανεγκέφαλων οπαδών και χωρίς να λείπουν αυτά έρχονται και οι διοικήσεις των δύο ομάδων να πυροδοτήσουν και άλλο την κατάσταση ζητώντας ντόπινγκ κοντρόλ και πολλά άλλα. 

Θαρρείς μερικές φορές ότι ζουν σε άλλο πλανήτη οι καπετάνιοι των αιωνίων που σαν τραγικοί είρωνες θέλουν να δουν ένα αγώνα χωρίς επεισόδια. Ας μην ασχοληθούμε όμως άλλο με αυτό το θέμα. Το μόνο που μένει είναι τα απολαύσουμε (;) το αυριανό ντέρμπι. Τα νέα των ομάδων μπορείτε να τα βρείτε στο dixtaki καθώς ο 6ος Παίκτης και εγώ γράψαμε μερικά πράγματα σε άρθρα μας την προηγούμενη εβδομάδα και τα οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ : Panathinaikos 2013 - 14 και Olympiacos B.C 2013-2014.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου