To dixtaki: Μπασκετικά “Look” Vol. 1

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Μπασκετικά “Look” Vol. 1


Σε αυτήν την ανάρτηση θα αναλύσουμε με ελαφρώς χιουμοριστική διάθεση τα πιο χαρακτηριστικά “look” παιχτών, που έχουμε συναντήσει στα παρκέ τα τελευταία χρόνια. Ναι, καλά το καταλάβατε, θα μιλήσουμε για τρίχες. Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε κατηγορίες χρησιμοποιώντας τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα που μας ήρθαν στο μυαλό.

Η αρχική σκέψη ήταν η ανάρτηση να έχει 3 κατηγορίες, αλλά όσο πιο πολύ το σκεφτόμουνα τόσο πιο πολλές υποκατηγορίες αυτών των κατηγοριών έβγαιναν. Έτσι, το αποτέλεσμα ήταν να αποφασιστεί πως είναι προτιμότερο η ανάρτηση να “σπάσει” σε 2 ή 3 μέρη, ώστε με τον καιρό να υπάρχει η δυνατότητα να προστεθούν και άλλα. Ασφαλώς, κάθε προσθήκη από τους αναγνώστες είναι ευπρόσδεκτη και μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη για την συνέχεια.

Ξεκινάμε με το πιο χαρακτηριστικό “μπασκετικό look“ , που δεν είναι άλλο από την καράφλα, την οποία θα χωρίσουμε παρακάτω σε υποκατηγορίες:

  1.  Καράφλα “είμαι αμερικανός και παίζω basket”.
    Πόσοι και πόσοι αμερικανοί έχουν ξυρισμένο κεφάλι καθαρά από άποψη και προσωπικό στυλ; Ο λόγος για το πιο διαδεδομένο “look”  στην απέναντι όχθη του ατλαντικού, που δεκαετίες τώρα πρωταγωνιστεί στο μαγικό κόσμο του nba.  Εξάλλου και ο μεγαλύτερος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών ξυρισμένο κεφάλι είχε. 










    Ενίοτε το συγκεκριμένο “look” συνοδεύεται από κορδέλα, που έχει κατά κανόνα τον ρόλο διαφήμισης κάποιας αθλητικής εταιρίας.












    Ο VCarter χωρίς  ίχνος τρίχας, αλλά με την κορδέλα στο κεφάλι. 




  2.   Καράφλα “χάνω τα μαλλιά μου και αναγκάστηκα να τα ξυρίσω”.
    Όταν σιγά-σιγά τα χρόνια  περάσουν, τα μαλλιά  αραιώνουν ανησυχητικά, το κούτελο μεγαλώνει και η στρογγυλή καραφλίτσα καθολικού καλόγερου του μεσαίωνα κάνει την εμφάνισή της. Δεν είναι λίγοι, εκείνοι που το δέχονται σαν άντρες, παίρνουν την μεγάλη απόφαση και κουρεύονται γλόμποι.



    O μεγάλος Alexandar Djordjevic(νεαρός με πυκνό μαλλί) μετά το νικητήριο καλάθι 3π. που πέτυχε στον τελικό της ευρωλίγκα του ’92.



    Μερικά χρόνια αργότερα μπορούσες άνετα να χρησιμοποιήσεις το κεφάλι του αντί για καθρέφτη.


    Συνήθως, σε αυτές τις περιπτώσεις συναντάμε και ένα ενδιάμεσο στάδιο, πριν έρθει το ξύρισμα, όπου το μαλλί(όσο από αυτό έχει μείνει) είναι κουρεμένο στο 1 cm.
    Αρκετά χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του carlos Jimenez:




    Όταν το κούτελο είχε ήδη αρχίσει να μεγαλώνει.




    Όταν το κούτελο είχε ήδη γίνει αεροδρόμιο.



    Έστω και αργά ο ισπανός small forward πήρε την μεγάλη απόφαση.

    Το ερώτημα που γεννιέται είναι,  ότι ενώ έχουν τόσα λεφτά, γιατί δεν πάνε να κάνουν καμιά εμφύτευση;


  3.  Φυσική καράφλα
    Θα ξεκινήσουμε με την ερώτηση που κλείσαμε την προηγούμενη υποκατηγορία:
    Τόσα λεφτά έχουν, γιατί δεν βάζουν μαλλιά; Το “ενδιάμεσο στάδιο” που περιγράψαμε πριν, κάποιους φαίνεται ότι δεν τους ενοχλεί ιδιαίτερα και το διατηρούν για χρόνια ως μόνιμο “look”.
    Εντάξει, όταν ξυρίζεις το κεφάλι σου μπορείς να ισχυριστείς ότι το έκανες γιατί ήθελες ένα νέο διαφορετικό “look” που σου δίνει ένα προσωπικό στυλ (τότε ανήκεις στην υποκατηγορία νο2). Όταν όμως απλά κονταίνεις τα μαλλιά σου λόγω αραίωσης, το κεφάλι σου μοιάζει με ναρκοπέδιο  και το κλασσικό “V” στο κούτελο να γίνεται, χρόνο με τον χρόνο, όλο και βαθύτερο, τότε είσαι ο άνθρωπος τον οποίο περιγράφουμε αυτή τη στιγμή.

    Ναι Βασίλη, εσένα είχα στο μυαλό μου:












          πολύ πριν

      
           πριν

          
          μετά

          Ο Λαρισαίος γκαρντ με τα χρόνια κονταίνει όλο και περισσότερο τα εναπομείναντα μαλλιά του.


           Ramunas δεν σε ξέχασα:
           
           
 Η φωτογραφία δεν ανέβηκε ως απόδειξη ότι καταγόμαστε από τους πίθηκους, αλλά ως χαρακτηριστικό παράδειγμα  της υποκατηγορίας που περιγράφουμε, με το “V” να έχει την τιμητική του και το υπόλοιπο μαλλί maximum 1cm μήκος.




Bonus υποκατηγορία: Καράφλα Lebron James.
Έχεις κούτελο που τελειώνει στην μέση του κεφαλιού σου και θες να το καλύψεις, τι κάνεις;(χωρίς να θέλω να γίνω κουραστικός η εμφύτευση ίσως να είναι καλή λύση!). Φοράς μια κορδέλα πλάτους 5-6cm και κάθε χρόνο ανάλογα με το πόσο ανέβηκε η στάθμη των μαλλιών, την μετακινείς προς τα πάνω. Λένε ότι 1 εικόνα = 1000 λέξεις. Η παρακάτω είναι συνδυασμός τριών φωτογραφιών από τις οποίες η τρίτη είναι από το μέλλον(δεν μπορώ να αποκαλύψω τις πηγές μου).




  










0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου