To dixtaki: Semi Finals Δύσης: Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Semi Finals Δύσης: Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies



Δεύτερη στροφή των playoff στην απέναντι άκρη του Ατλαντικού, και τα καλύτερα μόλις αρχίζουν. Μπορεί στον πρώτο γύρο μόνο ένα ζευγάρι να έφτασε μέχρι το 7ο παιχνίδι, αλλά πλέον μιλάμε για τις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Oklahoma και Memphis δίκαια βρίσκονται ανάμεσά τους, και η διασταύρωση τους στα ημιτελικά της δύσης υπόσχεται παιχνίδια πολύ υψηλού επιπέδου.

Thunder και Grizzlies λοιπόν έφτασαν εδώ αποκλείοντας με το ίδιο σκορ (4-2) το Houston και τους Clippers αντίστοιχα. Η ομάδα του Kevin Durant είχε δύσκολο έργο στα περισσότερα παιχνίδια, αλλά κανείς δεν αμφέβαλλε στιγμή για το αν θα προκριθούν. Ούτε καν μετά το διπλό των Rockets στο 5ο παιχνίδι, που απλά ταρακούνησε την Oklahoma για να «καθαρίσει» τη σειρά μέσα στο Houston στο επόμενο ματς. Μεγάλη απώλεια για τους Thunder φυσικά, ο τραυματισμός του Westbrook στο δεύτερο παιχνίδι, Η απουσία του ασταθούς αλλά σίγουρα σημαντικού point guard από το υπόλοιπο της post season, φέρνει τον Reggie Jackson στην βασική πεντάδα και (ακόμα) περισσότερο βάρος στις πλάτες του KD. Όχι ότι ο πρώτος σκόρερ των προηγούμενων τριών χρόνων στο nba δε μπορεί να το αντέξει, αλλά για να αποκλείσει μια σκληροτράχηλη ομάδα σαν το Memphis θα χρειαστεί σίγουρα βοήθεια και από τους συμπαίκτες του.



Οι «αρκούδες» που όσο και αν τις υπολογίζαμε σαν ομάδα, ήταν θεωρητικά το outsider κόντρα στους πολυδιαφημισμένους Clippers. Η ομάδα του Paul και του Griffin ξεκίνησε μάλιστα κερδίζοντας τα δύο πρώτα παιχνίδια, από εκεί και πέρα όμως η σειρά είχε μόνο έναν πρωταγωνιστή. Οι Grizzlies κέρδισαν και τα 4 επόμενα ματς - όλα με διψήφιες διαφορές μάλιστα -  εκμεταλλευόμενοι σίγουρα και το γεγονός ότι o Griffin μετά βίας συμπλήρωνε 20λεπτο στους μισούς αγώνες.  Ότι καλύτερο δηλαδή για τη ρακέτα του Memphis, με τον καλύτερο αμυντικό της χρονιάς Marc Gasol και τον ασταμάτητο επιθετικά Randolph να κάνουν εξαιρετικά παιχνίδια.


Σαν outsider θα ξεκινήσουν και αυτή τη σειρά οι Grizzlies, αλλά σίγουρα κανείς δε μπορεί να τους ξεγράψει. Λίγο ο τραυματισμός του Westbrook, λίγο η αρκετά δυνατή τους έδρα και λίγο η εξαιρετική κατάσταση που βρίσκονται τα αστέρια τους, μικραίνουν την ψαλίδα στα ποσοστά και μας προετοιμάζουν για μεγάλες μάχες. Επειδή Durant έχει μόνο η μία ομάδα όμως, πιθανότητες πρόκρισης 65 – 35 υπέρ των OKC.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου