To dixtaki: Curry "the Big".

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Curry "the Big".


Ημιτελικά Δύσης. Παιχνίδι Πρώτο. Οι Σαν Αντόνιο Σπερς καλοσορίζουν τους Γκόλντεν Στειτ Γουόριος στο Τέξας και στο AT&T Center. Το παιχνίδι υπέροχο. Πρώτη παράταση. Δεύτερη παράταση. Εύστοχο τρίποντο από τον Τζινόμπιλι. Τελικό σκόρ 127-129. Οι Σπερς κάνουν το 1-0. 


Στο μπάσκετ όπως και σε όλα τα αθλήματα η ιστορία γράφεται από τους νικητές. Λίγη σημασία έχει αυτό για εμένα που  επέλεξα να σας παρουσιάσω έναν από τους ηττημένους της χθεσινής βραδιάς. Το όνομα αυτού. Wardell Stephen Curry. Ο γεννημένος στις 14 Μαρτίου του 1988, ύψους 1.91 γκάρντ,  τον Γουόριος εχθές έκανε ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια της ζωής του. Αν ο Τζινόμπιλι δεν ευστοχούσε στο τρίποντο που έκρινε τον αγώνα τότε η εμφάνιση του θα είχε περάσει στην ιστορία ως μία από τις κορυφαίες όλων των εποχών. Δικαιολογημένα άλλωστε. Αγωνίστηκε συνολικά 57:56. «Ξεκουραστηκε» μόλις 4!!! Δευτερόλεπτα. Πέτυχε 44 πόντους, με 12/21 δίποντα, 6/14 τρίποντα, 2/2 βολές, κατέβασε 4 ριμπάουντ και είχε 11 ασίστ.  Θέλετε και άλλα ; Άλλος ένας παίκτης στην ιστορία του NBA το έχει καταφέρει αυτό. Να έχει δηλαδή τόσους πολλούς πόντους και τόσες ασίστ σε παιχνίδι πλέι-οφ. Το όνομα αυτού Μάικλ Τζόρνταν όπου πέτυχε 45 πόντους με 11 ασίστ στην Φιλαδέλφια το 1990. Επίσης ο Curry είναι ο μοναδικός παίκτης που σκοράρε 20 πόντους σε 2 δύο ημίχρονα μετά τον Γουέιντ που είχε κάνει το ίδιο στα πλέι-οφ του 2005. Αυτός λοιπόν ο “κοντούλης” γκάρντ του Γκόντελ Στέιτ έχει σε τόσο μικρή ηλικία μια αξιοζήλευτη καριέρα. Αγωνίζεται στο NBA από την περίδο 2009-2010 (Νο.7 στα Draft) και δεν έχει πετύχει και λίγα. Απολαύστε λοιπόν τα Career Highs που λένε και οι φίλοι οι Αμερικάνοι : 
Έχει πετύχει 54 πόντους ενάντια στους Νικς στις 27/2/2013, πετυχαίνοντας στο ίδιο αγώνα 18 εύστοχα δίποντα και 11 εύστοχα τρίποντα. Έχει μαζέψει τέσσερις φορές στην καριέρα του 10 αμυντικά ριμπάουντ και το ρεκόρ του είναι 11 ενάντια στους Τίμπεργουλφς στις 27/2/2011. Ενάντια στην ίδια ομάδα ένα χρόνο πριν είχε κάνει ρεκόρ κλεψιμάτων (7). Στις ασίστ δεν τα πάει άσχημα. Δεκαπέντε ασίστ μοίρασε στους συμπαίκτες του μία βραδιά στο Φοίνιξ το 2013. 

Τέλος ιστορία, δεν θα έγραφε μόνο ο Curry εχθές αλλά και η ομάδα του. Βλέπετε, οι Γουόριος έχουν να κερδίσουν στο Σαν Αντόνιο από τις 14 Φεβρουαρίου του 1997. Τότε ο πρωταγωνιστής του άρθρου ήταν 8 χρονών και ο Τίμι κολλεγιόπαιδο του Wake Forest. Το μόνο που μένει είναι να δούμε στα επόμενα παιχνίδια της σειράς αν μπορούν o Curry και η παρέα του να ξορκίσουν την κατάρα που κυνηγάει την ομάδα τους 16 ολόκληρα χρόνια. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου