To dixtaki: Τα παιδιά του Πειραιά

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Τα παιδιά του Πειραιά


Καλησπέρα, Καλησπέρα.

Τις προάλλες ένας φίλος είχε κάνει το εξής σχόλιο, είπε : «Ομάδα που ένας πέφτει κάτω και όλοι οι άλλοι τρέχουν μαζί να τον σηκώσουν, μην την φοβάσαι». Δεν μιλούσε για τον Ολυμπιακό αλλά γενικότερα για το πως πρέπει να λειτουργεί ένα ομαδικό άθλημα. Τα λόγια αυτά, μου τα υπενθύμισε εχθές μετά την τεράστια νίκη του Ολυμπιακού. Κατά την γνώμη μου αντιπροσωπεύουν στο έπακρο αυτό που κατάφερε.


Ο Ολυμπιακός εχθές συνέτριψε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και προκρίθηκε στον τελικό της Κυριακής όπου και θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ Μαδρίτης. Δεκαοχτώ χρόνια μετά (ναι από τότε έχουν να πάνε τελικό οι Μαδριλένιοι) Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης θα τα παίξουν όλα για όλα. Όπως τότε το’94. Αυτός που θα κερδίσει θα είναι ο καινούριος Βασιλιάς της Ευρώπης. Αυτός που θα τον σέβονται όλοι οι υπόλοιποι. Και μιας και μιλήσαμε για σεβασμό ας σταθούμε λίγο στον προπονητή του Ολυμπιακού Γίωργο Μπρατζώκα. Μέχρι χθες δεν του είχε αποδοθεί ο σεβασμός που άρμοζε σε ένα τέτοιο κατόρθωμα. Άκουγες τους πάντες και κυρίως τους δημοσιογράφους να λένε ότι ο Μεσίνα θα τον κατατροπώσει, ότι δεν μπορεί να κερδίσει την ΤΣΣΚΑ, ότι είναι μικρός-άπειρος για τέτοια πράγματα. Και όμως. Αυτός κέρδισε την ΤΣΣΚΑ. Αυτός έβαλε την σφραγίδα του σε αυτήν την πρόκριση και αξίζει ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ.  Όσοι πιστεύετε ότι ο Μπαρτζώκας είναι μικρός προπονητής να κοιταχτείτε γιατί εχθές ο Mr.Bean έστειλε τον Μεσίνα και την παρέα του για τσαγάκι...της παρηγοριάς.  Εχθές η ομάδα του δούλευε σαν καλοκουρδισμένο πανάκριβο ελβετικό ρολόι σε επίθεση και άμυνα. Οι παίκτες δούλευαν ομαδικά, θαρρείς και είχαν μέσα τους αυτό το μικρόβιο του ΜΕΓΑΛΟΥ Σπανούλη. Η νίκη ήταν το παν για του παίκτες του Ολυμπιακού και την κέρδισαν με το σπαθί τους. Ήταν όλοι τους παρών με στρατηγό τον Σπανούλη που μπορεί να μην έβγαλε φωτιές όπως συνηθίζει αλλά έκανε όλα τα άλλα. Έκλεψε, οργάνωσε, μοίρασε και όταν έπρεπε σκόραρε. Ο Άντιτς (13π.) είναι για τα μεγάλα ματς και το έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές. Ο Πρίντεζης το ίδιο. Οι μικροί Σλούκας, Παπανικολάου, Κατσίβελλης πιστοί στο ραντεβού τους. Όπως και πέρυσι. Για τον Χαινς; Τι να πούμε γι αυτόν; Ηταν όλος ο Ολυμπιακός. Ο 1,98 σέντερ των ερυθρολεύκων τα έκανε όλα. Ο Κριστς δεν ακούμπησε. Ο Κριάπα λίγα πράγματα. Ο λούζερ Τεοντοσιντς δεν μπόρεσε για ακόμα μία φορά. Αυτός ο εκπληκτικός Ολυμπιακός δεν φοβάται τίποτα. Ούτε αρκούδες, ούτε Βασίλισσες  ούτε κανέναν. Δεν είναι μεγάλα λόγια αυτά αγαπητοί αναγνώστες. Είναι η αλήθεια. Ο Ολυμπιακός πάει να κάνει κάτι που το έχει καταφέρει μόνο η Μακάμπι τα τελευταία 20 χρόνια. Και θα τα καταφέρει. Θα δείτε. Γιατί αυτή η ομάδα ΔΙΨΑΕΙ για την νίκη. Άλλωστε χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Παπανικολάου. Όταν βλέπετε ένα 21χρονο παιδί που δεν του έχουν μπει τα σουτ ή που δεν έχει δώσει μία σωστή πάσα να «σπάει» πάγκους και να πετάει πετσέτες μην φοβάστε. Ίσα ίσα το αντίθετο πρέπει να κάνετε. 

Τέλος, αυτό που μένει είναι να δούμε τον Ολυμπιακό αύριο να σηκώνει την κούπα μέσα στο Λονδίνο (22.00, ΕΤ1, Novasports). Αυτή η ομάδα, με αυτόν τον προπονητή που τόσο έχει υποτιμηθεί δεν μπορεί να σταματήσει από πέρυσι. ΘΕΛΕΙ να αποδείξει σε όλους ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ούτε το περσινό Ευρωπαϊκό αλλά ούτε και το φετινό. Ας πάρουν παράδειγμα ορισμένοι που δεν το πίστεψαν. Γιατί όσοι το πίστευαν από εχθές χαμογελάνε και ξέρουν. 

Υ.Γ. 1  Όπως είχα γράψει και σε προηγούμενο άρθρο. ΜΗΝ αγχώνεστε παιδιά. Η Ολυμπία είναι έγκυος...

1 σχόλια:

EuroleagueJunkie είπε...

Εντάξει, αν κάποιος έλεγε πως ο Ολυμπιακός θα κερδίσει ΤΟΣΟ άνετα την ΤΣΣΚΑ, θα τον έλεγαν τρελό. Τρελούς βέβαια λέγαν και όσους πέρσι λέγαν πως δεν υπάρχει περίπτωση ο Ολυμπιακός να φτάσει στο F4, πόσο μάλλον να το κατακτήσει. Τελικά, είμαστε όλοι τρελοί ή κάτι άλλο;

Κάθομαι και κοιτάω τα στατιστικά της ΤΣΣΚΑ και είναι πράγματι θλιβερά. 33.3% δίποντα, 29.2% τρίποντα, 30 βολές(!) με 56.7%(!!), μόλις 8 ασίστ και πάει λέγοντας... Κλείδωσε η ομάδα του Μεσίνα, ο ίδιος φαίνεται πως ξεχάστηκε στο ΝΒΑ και δεν κατάφερε να κάνει τπτ για να ξεκλειδώσει.

Και για να μην ξεχνιόμαστε απέναντι σε μια ομάδα με ψηλούς έναν 1.98, το Σερμαντίνι και τον Άντιτς, που κατάφεραν να κρατήσουν χαμηλά ψηλούς όπως τον Krstic, τον Khryapa... Μη πιάσω καν τα guard...

Και την κυριακή (σίγουρα) θα είναι ωραία...

Δημοσίευση σχολίου