To dixtaki: Πρωταθλητής Ευρώπης αλλά απο άλλο πλανήτη!!

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Πρωταθλητής Ευρώπης αλλά απο άλλο πλανήτη!!


Είμαστε καλααααά?? Εχουμε μυαλοοοό??Έχουμε συνέλθεειιι?? Η απάντηση είναι προφανής..Απλά ΟΧΙ!! Με τέτοια μεγαλειώδη και ονειρική εμφάνιση δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να γίνει αυτό..Οι παίκτες-πολεμιστές  και φυσικά και ο προπονητής που πολλοί τον κατέκριναν (μέσα σε αυτούς ήμουν και εγώ) του Ολυμπιακού έγραψαν ιστορία με το παραμυθενιο back-to-back..Την δική τους ιστορία! Δεν ξέρω τι να πω για αυτή την ομάδα..είναι ομάδα με κεφάλαια γράμματα αυτό είναι το μόνο σίγουρο.


Ο πρωταθλητής Ευρώπης για 2η σερί χρονιά έδειξε σε αυτό το Final 4 τα δόντια του, την καρδιά πρωταθλητή που διαθέτει και με τους 100 πόντους που έβαλε στον τελικό, έδειξε πόσα κιλά ζυγίζουν αυτά που πρέπει να διαθέτεις για να παίρνεις τέτοιους τίτλους. Τα χρυσά μωρά του Μπαρτζώκα αγαπητοί αναγνώστες πήγαν στο Λονδίνο για να κάνουν πλάκα στους αντιπάλους τους. Ο πρώτος άτυχος..?Ετόρε Μεσίνα και η ομάδα του ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η ομάδα που όταν ακούει πλέον «Ολυμπιακός» θα τρέχει για να πάρει πάνες ακράτειας. Μετά το περσινό σκοτσέζικο ντους που έκαναν στον τελικό, ήρθε και ο φετινός ημιτελικός για να μπει και το κερασάκι στην τούρτα..Η ρώσικη αρκούδα που οι παίκτες του Ολυμπιακού την έβλεπαν σαν ένα μικρό λούτρινο αρκουδάκι, κατατροπώνοντας την με 69-52 δεν μπορούσε να κάνει τίποτα περισσότερο από το να χάσει με 17 πόντους. Το 17 σας θυμίζει κάτι??Μάλλον ναι..ήταν οι 17 πόντοι που έχαναν οι ερυθρόλευκοι στην πρώτη περίοδο του τελικού. Το 27-10 της πρώτης περιόδου γύρισε μπούμερανγκ όμως στην «Βασίλισσα»..Έτσι, όπως είπα και πριν ο Ολυμπιακός είπε να κάνει πλάκα και στον τελικό..βάζοντας και αυτός στην 2η περίοδο 27 πόντους!!Γιατί??Γιατί πολύ απλά ΜΠΟΡΕΙ..Ήταν λες και τους είπαν πριν το ματς οι παίκτες του Ολυμπιακού.. «Πόσους πόντους θέλετε να μας βάλετε στην πρώτη περίοδο? Τόσους??Κανεεένα πρόβλημα!!!θα σας τους βάλουμε και εμείς στην 2η και το ημίχρονο βρίσκει τους πρωταθλητές να είναι πίσω με 4 πόντους και 37-41..

Πάμε και στο 2ο ημίχρονο..Στο ημίχρονο του μεγάλου αρχηγού Βασίλη Σπανούλη ο οποίος μετά από το κακό πρώτο του ημίχρονο, μεταμορφώθηκε σε Hulk. Ο V-Span απλά μάσαγε σίδερα! Δεν είχε το θεό του λίγο? 5/6 τρίποντα το ένα πιο απίστευτο από το άλλο σταματώντας στους 22 πόντους!! Το καλάθι για αυτόν φαινόταν τόσο μεγάλο όσο ένας κρατήρας της σελήνης! Εκεί μας πήγαν όλους αυτά τα παιδιά!Αξίζουν πολλά μπράβο όλοι!O Acie Law o MVP του τελικού, με τους κρίσιμους πόντους που έβαλε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και κυρίως με τα κερδισμένα φάουλ που πήρε σε όλο το ματς ήταν λίρα 100 για τον Ολυμπιακό. Kyle Hines..να είχα χίλια μάτια το Ηines για να βλέπω!!Απλά εξωπραγματικός!Ο μικρός γίγαντας του Ολυμπιακού έκανε πάλι τα δικά του..Ηρωικός όπως πάντα..Γκολ φάουλ,τρομερες άμυνες και προφανώς απίστευτα block..Τρομερά κοψίματα βγαλμένα από τους χειρότερους εφιάλτες των παικτών της Ρεάλ και ειδικότερα του Nikola Mirotic. Έτσι ήρθε και η κατοστάρα για τον Ολυμπιακό. Με 90 πόντους σε τρεις περιόδους κύρια Βασίλισσα, συγγνώμη αλλά δεν πας πουθενά. Όσους πόντους και να βάλεις..


Δεν υπάρχει παίκτης που να μην έπαιξε καλά χτες για τον Ολυμπιακό. Όλοι τους δήλωσαν παρών και συνεπείς στο ραντεβού τους. Στο ραντεβού τους με το θρόνο για 2η συνεχόμενη χρόνια όπως έχουν καταφέρει μόνο οι Γιουγκοπλάστικα και η Μακάμπι. Παίδες σας ευχαριστούμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας!!Είστε όλοι σας μοναδικοί! Είστε Ολυμπιακάρες..


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου