To dixtaki: Not so fast

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Not so fast


Οκ, δεν έχω σκοπό να γράψω άλλο ένα άρθρο κραξίματος προς τον “king”, τα είχαμε πει τα περισσότερα άλλωστε στο πρώτο άρθρο αυτού του blog. Αλλά η αλήθεια είναι ότι εκνευρίστηκα και πάλι, από το πόσο βιάζονται όλοι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού να τον αποθεώσουν.

Προφανώς μιλάω για το τέλος του πρώτου τελικού της Δύσης κόντρα στην Ιντιάνα. Ένα από τα ελάχιστα πράγματα που έχουν απομείνει να καταλογίζονται σαν αδυναμίες στον Lebron, είναι η ασυνέπεια που δείχνει όταν η μπάλα καίει, στα λεγόμενα Clutch plays δηλαδή. Το πρώτο παιχνίδι λοιπόν, έληξε κάπως έτσι:

Με συγχωρείτε, αλλά αν χαρακτηρίσουμε αυτό το πράγμα σαν clutch play, τότε πρέπει να βρούμε έναν καινούριο όρο για τις φάσεις που έχουμε δει από Jordan, Kobe και από τόσους άλλους. Εντάξει, μία φάση που κερδίζει τον αγώνα στο τέλος έχει πάντα την αξία της, αλλά νομίζω ότι αυτό  ήταν από τα πιο «φλώρικα» buzzer beater ever! Χωρίς να σου κάνουν double team, αν και ξέρουν όλοι ότι η μπάλα θα πάει σε σένα, με στρωμένο αεροδιάδρομο μπροστά σου για  το καλάθι και στην ρακέτα να σε περιμένει ο... κανένας! Το γιατί έλειπε ο Hibbert από το παρκέ στην τελευταία αυτή φάση του αγώνα δε το κατάλαβε κανείς, και το εύκολο μπασιματάκι του James έδωσε τη νίκη στους Heat. Και μαζί ξεκίνησε η αποθέωση για τον μεγάλο ηγέτη Lebron, που πλέον καθαρίζει και στο τέλος, και που «την είπε» στον Jordan για τις δηλώσεις που είχε κάνει. (ότι εάν μάρκαρε τον Lebron θα του έκλεινε τον διάδρομο στα δεξιά, για να τον αναγκάσει να πάει αριστερά και να πάρει περισσότερα jump shot).

Και η τύχη τα έφερε έτσι, ώστε στο επόμενο ακριβώς παιχνίδι ο Lebron να έχει την ευκαιρία να αποδείξει ότι το Clutch play στο πρώτο ματς δεν ήταν τυχαίο. Τι κατάφερε? Με το ματς στους 2 πόντους υπέρ των Pacers, κατάφερε να του κλέψουν τη μπάλα και στις 2 επιθέσεις των Heat, στα τελευταία 45 δευτερόλεπτα:



Μπορεί ο εκλεκτός των αμερικάνικων media να πετύχει συνεχόμενα clutch plays στα επόμενα ματς  και να μας βγάλει λάθος.(NOT). Μέχρι τότε όμως, σε όσους προσπαθούν να τον βγάλουν ήδη ηγέτη της τελευταίας στιγμής, λέμε ότι και οι Pacers σε αυτούς που τους είχαν ξεγραμμένους από τη σειρα: Not so fast.

3 σχόλια:

Aik είπε...

mporei na sas pire 2 vdomades gia na vgalete arthro (apla axristoi), alla toulaxiston axize i upomoni. to kalutero arhtro tou ainwna einai gegonos! apla tromero. mpravo temador!

O 6oς Παίκτης είπε...

xaxaxa etsi to kalo pragma argei na ginei!

EuroleagueJunkie είπε...

όντως φλώρικο buzzer beater, μου θύμισε αυτό:
http://www.youtube.com/watch?v=FY4oAdT4oEI&t=13m

κατά τ άλλα βλέπουμε ωραία ματσάκια στη σειρά και γουστάρουμε ;)

Δημοσίευση σχολίου