To dixtaki: Καλή Αρχή !

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Καλή Αρχή !

Καλησπέρα καλησπέρα,
Μπορεί το τέλος του Αυγούστου να πλησιάζει αλλά το καλοκαίρι, τουλάχιστον για το αρσενικό φύλο, ξεκινάει πάλι ή απλώς συνεχίζεται. Μετά το Μουντιάλ τώρα και το Μουντομπάσκετ. Πέντε και σήμερα λοιπόν για την πρεμιέρα του τουρνουά αλλά και της Ελλάδας.


Η επίσημη αγαπημένη, στην έβδομη συμμετοχή της σε Παγκόσμιο Κύπελλο και μετά από δύο νίκες στα τελευταία της φιλικά επί ελληνικού εδάφους, πετάει εντός ημερών για την Ισπανία και την Σεβίλλη. Στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, η Εθνική ξεκινάει το Σάββατο 30 Αυγούστου τις αγνωνιστικές υποχρεώσεις της συμμετέχοντας στο Β᾽ Όμιλο μαζί με τις Σενεγάλη, Φιλλιπίνες, Αργεντινή, Κροατία και Πουέρτο Ρίκο. Η Γράναδα θα φιλοξενήσει τις ομάδες του Α᾽ Ομίλου, το Μπιλμπάο του Γ᾽ Ομίλου και στην Γκραν Κανάρια θα παίξει ο τέταρτος και τελευταίος όμιλος.

Το Palacio Municipal de Deportes San Pablo είναι το γήπεδο που ξεκινάει και τελειώνει τους αγώνες της η Εθνική αντιμετοπίζοντας στις 21:00 (ώρα Ελλάδας) την Σενεγάλη. Εχθές, 24 Αυγούστου, οι αφρικανοί ανακοίνωσαν τους 12 παίκτες που θα συμμετέχουν στο Μουντομπάσκετ εκ των οποίων δήθεν ¨φόβητρο¨ αποτελεί ο 24χρονος σέντερ των Μινεσότα Τιμπεργουλβς, Γκορκουί Ντιένγκ (Gorgui Dieng) που τελείωσε της περσινή σεζόν έχοντας 4,8 πόντους μέσο όρο και 5 ριμπάουντ. ¨ - Ε, όχι και φόβητρο ¨ θα μπορούσε κάλλιστα να απαντήσει ο Μπουρούσης και δεν θα είχε και άδικο. Ένα ακόμα όνομα όμως που μας είναι γνώριμο είναι αυτό του Μουχάμαντ Φαγέ που αγωνίζεται στο Ρέθυμνο και το ελληνικό πρωτάθλημα. Η υπόλοιπη αποστολή αποτελείται από τους Ζαν Ντ´Αλμέιδα (Ταρμ- Λουρντ), Μαμαντού Εντογέ (Σεντ Λουί) Τιέρνο Νιανγκ (Γουισκόνσιν, NCAA) στα γκάρντ, τους Αμπντού Μπατζί (Νοσατάλ), Ιμπραχίμ Τόμας (Αζάντ Τεχεράνης), Μοχάμεντ Ντιόπ (Σεντ Λουί), Μορίς Εντούρ (Οχάιο Στέιτ, NCAA), Μαλαγέ Εντογιέ (Παρί Λεβαλουά) στους φόργουορντ. Τέλος τα σέντερ της Σενεγάλης είναι οι Ντιένγκ (Τιμπεργουλβς) και Μοχαμάντ Φαγέ (Ρέθυμνο) όπως προαναφέραμε καθώς και οι Χαμαντί Εντιαγέρ (Γκουανγκζού Ράινος) και Τζιμπρίλ Τιάμ (Τογιάμα Γκράουσες).

Η ομάδα του Τσέικ Σαρ συνδυάζει ταχύτητα και ελεύθερο μπάσκετ αλλά για να λέμε την πλήρη αλήθεια δεν έχει και πολύ μέλλον στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, όσο μάλλον απέναντι στην Εθνική Ελλάδος που όπως όλα δείχνουν αρχίζει να ¨ρολάρει¨ μετά από ένα κακό ξεκίνημα στα περισσότερα φιλικά παιχνίδια. Από την πλευρά του ο Έλληνας ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης, έχει κάθε λόγο να αισθάνεται πιο άνετα από τον συνάδελφο του αφού γνωρίζει ότι έχει μία σαφώς καλύτερη ομάδα. Άλλωστε αυτό φαίνεται και στις τελευταίες του δηλώσεις που μόνο αρνητικές δεν είναι :

«Τελειώσαμε και τον τρίτο κύκλο προετοιμασίας με αυτό το φιλικό. Στο Καρπενήσι βάλαμε τις βάσεις ειδικά στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης για να φέρουμε όλους τους παίκτες στο επίπεδο που θέλουμε, αλλά και στο κομμάτι της φιλοσοφίας. Μετά είχαμε τα τουρνουά στο Πο και το Κάουνας, ενώ τελειώσαμε απέναντι στην Τουρκία έχοντας βγάλει ήδη τα συμπεράσματα, τα οποία είναι περισσότερο θετικά παρά αρνητικά. Στις τελευταίες μέρες θα βάλουμε τις λεπτομέρειες που χρειαζόμαστε και θα φρεσκάρουμε την ομάδα, γιατί φάνηκε ότι είναι κουρασμένη».

Συνέχισε λέγοντας ότι λείπουν αρκετοί σημαντικοί παίκτες ενώ δήλωσε πίστη και ότι η Εθνική μας θα κάνει ένα καλό τουρνουά. Όσο για τις απαιτήσεις ; Κακά τα ψέματα. Ποιός δεν έχει απαιτήσεις από την Εθνική Ελλάδας Μπάσκετ ; Όλοι μας και αν υπάρχει κάποιος που δεν έχει απαιτήσεις ψεύδεται. Τουλάχιστον για αυτή την φάση όλοι πιστεύουν και απαιτούν από την Εθνική να περάσει. Το πρόγραμμα της είναι κάτι παραπάνω βολικό καθώς τις τρεις πρώτες μέρες αγωνίζεται με Σενεγάλη, Φιλλιπίνες και Πουέρτο Ρίκο. Αν καθαρίσει με αυτές μετά δεν θα έχει πρόβλημα. Δυστυχώς τα προβλήματα θα αρχίσουν αν τερματίσει στην δεύτερη ή τρίτη θέση αλλά αυτό είναι κάτι που θα συζητήσουμε σε άλλο άρθρο τις προσεχείς ημέρες. Η δωδεκάδα της επίσης αγαπημένης λοιπόν θα είναι η εξής : Γιάννης Μπουρούσης (Ρεάλ Μαδρίτης), Κώστας Βασιλειάδης (χωρίς ομάδα), Νίκος Καλάθης (Μέμφις Γκρίζλις), Νίκος Ζήσης (Ούνιξ Καζάν), Ανδρέας Γλυνιαδάκης (ΑΠΟΕΛ), Κώστας Σλούκας (Ολυμπιακός), Κώστας Παπανικολάου (Χιούστον Ρόκετς), Ίαν Βουγιούκας (Ούνιξ Καζάν), Γιώργος Πρίντεζης, Βαγγέλης Μάντζαρης (Ολυμπιακός), Γιάννης Αντεντοκούμπο (Μιλγόκι Μπακς), Κώστας Καιμακόγλου (Ούνιξ Καζάν). 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τελευταίος που πέρασε την πόρτα της εξόδου για την Εθνική ομάδα είναι ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς μετά το τελευταίο φιλικό με την Τουρκία. Επίσης άξιο αναφοράς είναι και το ότι δεν θα συμμετέχουν ¨πράσινοι¨ μετά από 53 χρόνια και το μακρινό Eurobasket της Γιουγκοσλαβίας το 1961. 

Τέλος, ελληνικό άρωμα θα υπάρχει και στους διαιτητές της διοργάνωσης. Χρήστος Χριστοδούλου και Ηλίας Κορομηλάς επιλέχθηκαν ανάμεσα στους 34 του τουρνουά ενώ ξεχωρίζει το όνομα του 27χρονου (!!) Ουκρανού Γεβγκένι Μικέγεβ.

Υ.Γ. Αυτά για σήμερα. Ακολουθούν άρθρα για τις άλλες δύο ομάδες-βαρόμετρα του ομίλου μας Αργεντινή και Κροατία καθώς και περαιτέρω ανάλυση των υπόλοιπων ομίλων και της Εθνικής μας ομάδας. 

Αναδημοσίευση : http://www.sportfmxania.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου