To dixtaki: ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Παναθηναικός 77-74. Οι στρατιώτες και η χαμένη ευκαιρία.

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Παναθηναικός 77-74. Οι στρατιώτες και η χαμένη ευκαιρία.

Καλησπέρα καλησπέρα,

Εχθές, Μ.Τετάρτη, ο Παναθηναικός ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας η οποία έκανε το 1-0 στο πρώτο παιχνίδι της σειράς για τα playoff της Ευρωλίγκα. Αύριο, Μ.Παρασκευή, αγωνίζονται ξανά με τους Ρώσους. Προγνωστικά ; Δεν υπάρχουν.





Ο Παναθηναικός εχθές έχασε από την ΤΣΣΚΑ με 77-74. Η Ρωσική Αρκούδα βρισκόταν όπως όλα έδειξαν σε χειμερία νάρκη και οι πράσινοι για ακόμη μια φορά και με ένα νεκρό τρίλεπτο δεν το εκμεταλεύτηκαν. Είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες να κάνουν το μαγικό μπρείκ. Η μία ήταν αυτή του Μπράμου που αστόχησε σε τρίποντο λίγο πριν την λήξη της κανονικής διάρκειας και η άλλη ήταν του αρχηγού που αστόχησε σε τρίποντο στο τέλος της παράτασης. Απέδειξαν όμως ότι είναι πραγματικοί μαχητές. Πραγματικοί στρατιώτες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση. Το θέμα είναι όμως τι γίνεται τώρα. Θα τους πάρει η κάτω βόλτα ψυχολογικά ή θα μπουν αύριο στο γήπεδο και θα τους αρπάξουν από το λαιμό ; Κατά την γνώμη μου θα γίνει το δεύτερο. Είναι πολύ βαριά η φανέλα και οι παίκτες το γνωρίζουν. Από φανέλα καλά πάμε να μου πείτε αλλά από εμπειρία τι γίνεται ;; Αυτό ίσως να είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα του Παναθηναικού που αναζητάει την εμπιρεία και την σταθερότητα στο παιχνίδι του καθώς ο Μήτσος δεν είναι καλά. Αυτό φάνηκε και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό αλλά και εχθές. Ίσως άμα είχε κάνει γρηγορότερα την πάσα στον Μπράμο να συζητούσαμε υπό άλλες συνθήκες τώρα. Βέβαια ένα βασικό ερώτημα είναι και το τι θα κάνει η ΤΣΣΚΑ. Θα την πάρει η κάτω βόλτα μετά την χθεσινή απογοητευτική της εμφάνιση ή θα μπει στο παιχνίδι με άλλα ¨μυαλά¨ ;

Στο Κρεμλίνο λοίπον και μόλις στα πρώτα λεπτά του αγώνα φάνηκε η μεγαλύτερη αδυναμία της ΤΣΣΚΑ η οποία ΔΕΝ εχει ¨καλά¨ πλειμέικερ. Τεράστιο πρόβλημα για τους Ρώσους. Όπως επισημαίνει και ο Ντεντόπουλος από το SPORT24, τα πλέιμεικερ της ΤΣΣΚΑ, Πάργκο και Τζάκσον, είχαν τεράστιο πρόβλημα στο κατέβασμα της μπάλας. Αλήθεια παρατηρήσατε πόσες φορές έκαναν ΤΟ λάθος που απαγορεύεται να κάνει ένα πλέιμεικερ ; Δηλαδή το να πιάσει την μπάλα πριν ολοκληρωθεί το σύστημα ;; Πάρα πολλές. Τα εύσημα μας λοιπόν στους παίκτες του Φραγκίσκου Αλβέρτη. Ουσιαστικά νίκησαν τον Παναθηναικό με δύο παίκτες, τον Ουίμς και τον Χάινς. Ο πρώτος πέτυχε 21 πόντους και ο δεύτερος ήταν απλά παντού. Ήταν εκεί, σε όλες τις φάσεις. Είναι άλλωστε ο Κάρλ Χάινς. Φριτζόν, Κριάπα, Καούν και Κριτστς δήλωσαν παρόντες αλλά με εκλάμψεις. Επίσης άλλος ένας καταλυτικός παράγοντας που έδωσε την νίκη στην ΤΣΣΚΑ ήταν τα επιθετικά της ριμπάουντ (12). Αυτά λοιπόν ήταν η χθεσινή ΤΣΣΚΑ. Ουίμς, Χάινς, επιθετικά ριμπάουντ.

Ο Παναθηναικός από την άλλη στον αγωνιστικό τομέα ήταν καλός και σε ορισμένα σημεία εξαιρετικός. Για παράδειγμα σούταρε με 59%, είχε περισσότερα κλεψίματα από την ΤΣΣΚΑ (10) και δύο λιγότερα λάθη από τους Ρώσους (13). Στη επανάληψη, όταν και μείωσε την διαφορά, ο Λάσμε αλλά και όλος ο Παναθηναικός μπήκε με άλλη διάθεση και φάνηκε καθώς η διαφορά έπεσε στους τρεις πόντους. Εξαιρετικός για ακόμη μία φορά ήταν ο Ματσιούλις ο οποίος ήταν χωρίς δεύτερη σκέψη ο καλύτερος παίκτης των πρασίνων αλλά δεν έφτανε αυτό ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο που αναγκάστηκε να παίξει χωρίς τους Λάσμε και Γκίστ. Κατά την γνώμη μου ο μόνος αρνητικός ήταν ο αρχηγός. Έχασε δύο κρίσιμες βολές, έκανε μία καθυστερημένη πάσα στον Μπράμο που δεν είχε χρόνο να σουτάρει ¨καλά¨και έχασε το πιο καθοριστικό τρίποντο στον τέλος της παράτασης.

Τώρα το μόνο που μένει να δούμε είναι η αντίδραση του Παναθηναικού στο αυριανό παιχνίδι. Ξαναλέω ότι προγωνστικά δεν υπάρχουν αν και κάτι μου λέει ότι ο Παναθηναικός θα κάνει το μπρέικ. Σήμερα ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στην Μαδρίτη με την Ρεάλ και όπως έγραψε και ο VanTaros εχθές, τώρα αρχίζουν όλα. Μένει μόνο να το δούμε. 

Υ.Γ. Μπορεί να μην σας ενδιαφέρει αλλά σας το λέω για να το ξέρετε. Έτσι εγκυκλοπαιδικά. Η Ρεάλ διάλεξε τον Ολυμπιακό. Φάνηκε. Το είδατε.

Υ.Γ.1 Ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει το μπρέικ αρκεί να δείξει χαρακτήρα στο αμυντικό κυρίως κομμάτι. 

Υ.Γ.2 Οι Ισπανοί για ακόμη μια φορά έδειξαν πόσο ¨εμμετικοί¨ μπορούν να γίνουν. Ο προχθεσινός αγώνας ήταν η χαρά του flopping. Το έχουν μάλλον στο αίμα τους..


3 σχόλια:

O 6oς Παίκτης είπε...

Θα συμφωνησω και εγώ με τον KingOfThePaint, μεγάλη χαμένη ευκαιρία η χτεσινή. Είναι όμως σημαντικό ότι οι πράσινοι έδειξαν ότι όντως είναι εδώ και έτοιμοι να παλέψουν τη σειρά μέχρι τέλους.

Και στις δύο τελευταίες σειρές playoff που βρέθηκαν οι πράσινοι με μειονέκτημα έδρας (με Μπαρτσελόνα και οι 2), το πρώτο ματς το έχασαν. Και μάλιστα με παρόμοιο τρόπο και τις 2, στο καλάθι όπως έγινε και τώρα. Στη μία σειρά ο Παναθηναικός πέρασε, στην άλλη αποκλείστηκε αλλά δείχνοντας ότι αξίζει την πρόκριση.

Ελπίζω ότι τουλάχιστον από άποψη εμφανίσεων θα γίνει το ίδιο και φέτος. Τα playoff για άλλη μια χρονιά αποδεικνύονται εξαιρετικό ορεκτικό για το κυρίως πιάτο του final 4. Ας ευχηθούμε στις ελληνικές ομάδες να φτάσουν ως το... επιδόρπιο.

KingOfThePaint είπε...

Θα συμφωνήσω αγαπημένη μου τρέλα. Το μόνο που με ανησυχεί είναι ο Διαμαντίδης... ο οποίος δεν είναι ζεστός... το γιατί δεν το γνωρίζω αλλά θα φανεί στο τέλος της σεζόν... νομίζω ότι το πρόβλημα προέρχεται από τον πάγκο και το προπονητικό τιμ...

O 6oς Παίκτης είπε...

Ούτε ζεστός είναι και στο συγκεκριμένο ματς δεν είχε καν το καθαρό μυαλό που έχει συνήθως. Απαράδεκτο το πόσο κολλάει την επίθεση στα τελευταία δεύτερα της κανονικής διάρκειας, που χάνεις ουσιαστικά και το ματς. Αυτό που μπορεί να σώσει τον παναθηναικό είναι το " όταν σφίγγουν τα λουρία παίζουμε κάθε άμυνα σαν να κρίνει το ματς¨. Αυτό νομίζω έχει περάσει στο DNA της ομάδας πλέον, ανεξάρτητα αν το προπονητικό τιμ έχει αλλαξει

Δημοσίευση σχολίου