To dixtaki: Τελευταίο Καμπανάκι

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Τελευταίο Καμπανάκι

 
O Παναθηναικός ηττήθηκε σήμερα για τρίτη φορά σε 5 ματς στην ευρωλίγκα και πλέον αρχίζει να ανησυχεί ακόμα και για την πρόκριση στο Top – 16 .  Το ματς της ερχόμενης αγωνιστικής στο ΟΑΚΑ κόντρα στην Λιέτουβος αποκτά πλέον χαρακτήρα τελικού, καθώς με ήττα τα πράγματα θα γίνουν απελπιστικά δύσκολα.

Οι πράσινοι ήταν ανύπαρκτοι στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και βρέθηκαν να χάνουν με 25 – 12 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Βελτιωμένοι στο δεύτερο κατάφεραν να μαζέψουν λίγο τη διαφορά στο ημίχρονο, αλλά ουσιαστικά δεν ξαναμπήκαν ποτέ στο ματς . Κατά τα γνωστά στη φετινή ευρωλίγκα, έφτασαν στην τελευταία περίοδο όντας αρκετά πίσω, μόνο που αυτή τη φορά το come – back δεν ήρθε ποτέ.

Βλέποντας συνολικά την πορεία του Παναθηναικού στην διοργάνωση έως τώρα,  τα προβλήματα είναι πολλά. Οι πράσινοι είναι απελπιστικά προβλέψιμοι επιθετικά, με την μπάλα να κολλάει τις περισσότερες φορές. Τεράστια επίσης φαίνεται να είναι η εξάρτηση της ομάδας από τα τρίποντα, που είναι σε αριθμό σχεδόν όσα και τα δίποντά του. Όταν «γράφει» από τα 6.75 κερδίζει, όταν είναι άστοχος όπως σήμερα (7/29) δεν φαίνεται να μπορεί να βρει άλλες λύσεις. Αμυντικά, η ομάδα που τσάκιζε κόκκαλα πέρυσι δεν εμφανίζεται παρά σε μικρά ξεσπάσματα μέσα στα παιχνίδια.

Ταυτόχρονα, παίκτες – κλειδιά της ομάδας είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Πρώτος όλων ο αρχηγός της ομάδας, που παρουσιάζεται τραγικά άστοχος. Ο Διαμαντίδης έχει έως τώρα 64% στις βολές, 24.3% στα τρίποντα (9/37) και 12.5% στα δίποντα!!! Συνεισφέρει βέβαια με 8.2 τελικές και λιγότερο από ένα λάθος ανά ματς, αλλά σίγουρα δεν είναι αρκετό. Αρκετά κακός και ο Ukic με τον τραυματισμό να τον έχε επηρεάσει αρκετά (απελπιστικός και σήμερα με 1/8 προσπάθειες).

Για τον Πεδουλάκη, παρόλα τα κακά αποτελέσματα η συζήτηση για αντικατάστασή του είναι αρκετά βιαστική. Δεν ήταν λίγες οι φορές άλλωστε – ακόμα και σε εποχές Obradovic – που η ομάδα παρουσίαζε κακό πρόσωπο στην αρχή της χρονιάς αλλά «ρόλαρε» για τα καλά στη συνέχεια της σεζόν. Η διοίκηση καλά κάνει και στηρίζει τον προπονητή, η ανάγκη για αποτελέσματα πάντως γίνεται πλέον επιτακτική.

Αν θέλουμε να κρατήσουμε και κάτι θετικό από το σημερινό ματς, είναι η επιστροφή του Λασμε. Τόσο στην άμυνα (6 μπλοκ) όσο και στην επίθεση (13 πόντοι και 7 κερδισμένα φάουλ) ο Γκαμπονέζος θύμισε κάτι από το περσινό φόβητρο στη ρακέτα. Μακάρι να σταθεροποιηθεί σε αυτή την απόδοση.

Υ.Γ Θετικότατος μέχρι τώρα στη διοργάνωση ο Παππάς, που δείχνει ότι μπορεί από φέτος να γίνει κάτι παραπάνω από ένας ρολίστας. Εξαιρετικός επιθετικά (24, 13 και 12 πόντοι στα τελευταία 3 ματς αντίστοιχα) και –παραδόξως- με αρκετή ενέργεια στην άμυνα. Λάθη απειρίας όπως κάποια που έκανε και σήμερα είναι λογικά, αλλά δείχνει να έχει την διάθεση και την  ικανότητα να καθιερωθει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου