To dixtaki: Το άρθρο του επισκέπτη - vol.1

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Το άρθρο του επισκέπτη - vol.1


Σε μία καινούρια ενότητα που αρχίζει στο blog, το dixtaki δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του να καταθέσουν την άποψή τους.  Πρώτο  "άρθρο του επισκέπτη" από τον φίλο Sir Achil.

Εκει που εχω αραξει και μολις επαιξα το σαββατιατικο στοιχηματακι, χτυπαει το τηλεφωνο..Ποιος ειναι? Με την κλασικη «τσιουαουα» οταν νευριαζει φωνη του, o Γιωργος 11 απανταει: Ποιος να ναι ρε μλκ. Που θα παμε να δουμε το derby?
  
Derby? Γαμω τον Αλαφουζο, τον Τζιγγερ, τον Κοκκαλη και ολα τα λαμογια που καταστρεψανε το ποδοσφαιρακι, χωρις να εκμεταλευτουμε την μοναδικη ευκαιρια (euro 2004) να βελτιωσουμε το μιζερο ελληνικο ποδοσφαιρο. Αμεσα αυτη η σκεψη εσβησε και το ραντεβου σε μια καφετερια στη γλυφαδα (που μαζευει πολλα και καλα γκομενακια) ειχε κανονιστει.

Φτανω στην καφετερια και τελικα ο Γιωργαρας ειχε δικιο. Μια ωρα πριν το παιχνιδι η καφετερια γεματη, με μια πολυ καλη...αναλογια κόσμου (κλασικο καταλοιπο 2 φοιτητων στα χανια). Μιας και το μαγαζι ηταν γεματο καθισαμε στο μπαρ περιμενοντας να αδειασει κανενα τραπεζακι. Εκεινη την ωρα επαιζε Παοκ – Εργοτελης και ειχαμε σταμπαρει εναν κυριο που καθοτανε με τον 5χρονο γιο του, ελπιζοντας  πως με τη ληξη του αγωνα θα αποχωρησουν. Και σαν τρελος χαζομπαμπας που θα γινω, περασε απο το μυαλο μου η εξης σκεψη:

Αν ημουν στη φαση του πατερα τι θα ελεγα στο παιδι μου? Τι θα μου αρεσε να του αναλυω? Απο το ποδοσφαιρο μονο τις σεζον 2001-2004. Απο το μπασκετ ομως? Ευτυχως η γενια η δικη μου εχει τοσες πολλες μπασκετικες παραστασεις! Τι να αναφερω πρωτο? Τις 6
euroleagues της καλυτερης ομαδας της τελευαιας 20ετιας? Το απιθανο back to back του Ολυμπιακου? Την καλυτερη εθνικη ομαδα απο το 1989 και μετα με το τελειο ροστερ που ελεω των Ισπανων θα ειχαν παρει αλλα 2 ευρωπαικα για πλακα?

Ειναι τοσα πολλα αλλα αυτο δεν εμποδιζει τον ελληνα που παιρνει τηλεφωνο στο ραδιοφωνο να αναλωνεται σε 2 πραγματα. Στα διαιτητικα λαθη και στην κοντρα για το ποιος ειναι καλυτερος παικτης αναμεσα στον Σπανουλη και τον Διαμαντιδη. Φυσικα ολο αυτο ξεκινησε απο τοτε που ο Σπανουλης μεταγραφηκε στον Ολυμπιακο. Και θα ερθει η στιγμη που ο γιος μου θα με ρωτησει: Μπαμπα ποιος ηταν καλυτερος? Ο Διαμαντιδης ή ο Σπανουλης?
Αντε να δωσεις τωρα μια απαντηση. Στο ραδιοφωνο γινονται αμετρητες λογομαχιες διατεινοντας ο καθενας απο τη δικη του ματια τα επιχειρηματα του. Για μενα η απαντηση ειναι απλη. Η τριαδα Διαμανιδης – Σπανουλης – Παπαλουκας ειναι τα καλυτερα combo guard που εβγαλε η χωρα μας και μας εδωσε τοσες χαρες. Ο Παπαλουκας εχει βγει απο αυτη τη συγκριση γιατι απλα μεγαλουργησε στην CSKA και σταματησε πιο νωρις την καριερα του. Τωρα αν επρεπε να δωσω μια απαντηση για τον Kill Bill και τον 3D..

  1. Φυσικα ο Διαμαντιδης ειναι καλυτερος οργανωτης, αλλα ο Σπανουλης καλυτερος σκορερ. Και μετα τον Ναβαρο ο καλυτερος σκορερ στην ευρωπη τη δεκαετια του 2000.
  2. Αμυντικα ο Διαμαντιδης ειναι απλα ο καλυτερος, αλλα και ο Σπανουλης οποτε χρειαστηκε επαιξε πολυ καλη αμυνα
  3. Ο Διαμαντιδης εχει βγει 2 φορες MVP του Final 4 ενω ο Σπανουλης 3. Τη μονη φορα που πηρε Euroleague ο Παναθηναικος και παιζανε και οι 2 μαζι ( στο Βερολινο ) ο Σπανουλης κερδισε τη μαχη του πολυτιμοτερου παικτη.
  4. Ο Διαμαντιδης -αν εξαιρεσουμε την Βαρκελωνη το 2011- ολες τις euroleague που κατεκτησε ηταν σε ομαδα που ηταν αδιαμφισβιτητο φαβορι. Αντιθετα ο Σπανουλης θελοντας να αποδειξει πως εχει τα καλιμπαλικια και οτι μπορει και μονος του να οδηγησει μια ομαδα στην κορυφη πηρε μεταγραφη στον αιωνιο αντιπαλο και με μια ομαδα με πολυ φτωχο ροστερ κατορθωσε και εκανε το back to back βγαινοντας πανηγυρικα και χωρις αντιπαλο MVP της διοργανωσης. Και μαλιστα απεναντι σε μια CSKA με παικτες all star οπως ο Kirilenko. Επισης πηρε και το ρισκο να παει στο NBA χωρις ομως επιτυχια.
  5. Tαυτοχρονα ο Σπανουλης εδινε τον καλυτερο του εαυτο και με την εθνικη ομαδα αρα το εργο του για κατακτηση 2 πρωταθληματων ευρωπης ηταν ακομη δυσκολοτερο. Αντιθετα ο Διαμαντιδης κακιστα κατα την προσωπικη μου αποψη διαλεξε να αποσυρθει.
  6. Πολλοι υποστηριζουν τον Διαμαντιδη (και ειδικα οι δημοσιογραφοι ) λεγοντας οτι ειναι προτυπο αθλητη και το καλυτερο παιδι. Ομως αν θυμιθουμε κατι χλεπες και κανα 2 τσακωμους αυτο δεν ισχυει. Αντιθετα ο Σπανουλης δεν εχει εμπλακει ποτε σε καυγα.
  7. Τελος ο Σπανουλης κερδιζει και τη μαχη της εξεδρας. Παντρευτηκε μια Σταρ Ελλας (να τα λεμε αυτα) ενω ο Μητσος  καποια με πολιτικο γαμο :P

Απο τα παραπανω αν επρεπε να επιλεξω θα επελεγα Σπανουλη. 

Υ.γ.1 Τρεις σειρες απο Ματ στο γηπεδο απλα τραγικο
Υ.γ.2 Φωντα πουστονεο καλη θητεια. Αφιερωμενο για παρτυ σου το αρθρο.

Sir Achil

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου