To dixtaki: Καβάλα στ’ άλογο για το 2-0.

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Καβάλα στ’ άλογο για το 2-0.


Σήμερα ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Αναντολού Εφές για το δεύτερο παιχνίδι της σειράς (ΕΤ1, 21.45). Το ΣΕΦ αναμένεται κατάμεστο και ο Ολυμπιακός καλείται να κάνει το καθήκον του . Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός ΔΕΝ πρέπει να κάνει όνειρα. Τελευταία φορά, που υποτίμησε το αντίπαλο του (τον οποίο είχε νικήσει με 50π. στην έδρα του) αποκλείστηκε.

Στο προχθεσινό παιχνίδι η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα νίκησε την Εφές χωρίς καλά-καλά να ιδρώσει. Άμυνα «Μπετόν-Αρμέ», περιορισμός Βούγιασιτς και Φάρμαρ, ΝΙΚΗ. Θέλετε και άλλα ; Οι ερυθρόλευκοι με μπροστάρη τον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος έκανε ρεκόρ καριέρας σημειώνοντας 26π., και απελπιστικά μόνο δημιουργό τον Βασίλη Σπανούλη (8 ασίστ) πήρε από νωρίς το πάνω χέρι. Τα περιθώρια αντίδρασης της Εφές ήταν λιγοστά αφού η διαφορά θα είχε εκτοξευτεί αν επιθετικά ήταν λίγο καλύτερος ο Ολυμπιακός. Αυτό είναι και το σημείο που πρέπει να προσέξει σήμερα. Οι παίκτες που θα βρίσκονται στο παρκέ θα πρέπει να σκοράρουν γιατί η  άμυνα του Μαχμούτι θα είναι προσαρμοσμένη πάνω στον Σπανούλη. Άλλο ένα θετικό σημείο για τον Ολυμπιακό είναι και οι αργοί Σαβάνοβιτς, Γκονλούμ οι οποίοι δεν μπορούν να μαρκάρουν τον Kill Bill. Η μοναδική πηγή δημιουργίας του Ολυμπιακού βοήθησε πολύ την ομάδα δημιουργώντας αιφνιδιασμούς στο transition. Ο Ολυμπιακός έδειχνε να κολλάει στην γνωστή ζώνη των Τούρκων αλλά ο Σπανούλης ήταν παρών. Ο Καρλ Χαινς και η παρέα του περιόρισαν την εξαιρετική front-line της Εφες (Μπάρατς- Ερντέν- Γκονλούμ) και ίσως αυτό να είναι και το κλειδί που θα του δώσει την σημερινή νίκη.

Τα λόγια είναι περιττά αγαπητοί αναγνώστες και το μόνο που μένει είναι να απολαύσουμε την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να κάνει το 2-0 που καλά θα κάνει  να πάρει παράδειγμα τον χθεσινό ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ Παναθηναϊκό.

Βέβαια μην ξεχνάτε της φράση Best of five.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου