To dixtaki: ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ


 «Ελάτε να το πάρετε». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε η ομάδα του Ολυμπιακού. Προς ΟΛΟΥΣ. Και ναι. Είναι γεγονός. Ο Ολυμπιακός θα συμμετάσχει για τέταρτη φορά μέσα σε μία πενταετία σε Φαιναλ Φορ. Βερολίνο, Παρίσι, Κωνσταντινούπολη, Λονδίνο. Θα υπερασπιστεί το στέμμα του και  όχι άδικα αγαπητοί αναγνώστες. Αλλά ας τα πάρουμε με την σειρά.


Εχθές η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατακρεούργησε την Εφές. Ένα σύνολο παικτών που κοστίζει 30 εκατομμύρια. Λέω σύνολο γιατί δεν είναι ομάδα. Οι ομάδες δεν είναι έτσι. Ο ορισμός της ομάδας, τουλάχιστον για τα τελευταία δύο χρόνια, ανήκει δικαιωματικά στον Ολυμπιακό που με πολύ μικρότερο μπάτζετ (9 εκατομμύρια) απέδειξε ότι το χρήμα δεν σε πάει στο Φάιναλ Φορ την άνοιξη. Μ’αυτά και μ’αυτά οι Τούρκοι έφυγαν με κατεβασμένο το κεφάλι από την Αθήνα αποχαιρετώντας όπως ήταν λογικό την διοργάνωση. Με τέτοια άμυνα όμως και εσείς κ. Μαχμούτι που πάτε; Με το Πρωταθλητή του 2012 παίζατε. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε με την πλάτη στο τοίχο για ακόμη μία φορά. Δεκαπέντε πόντοι ήταν αυτοί. Αλλά πραγματικά ποιος πίστεψε ότι ΑΥΤΟΣ ο Ολυμπιακός θα έχανε; Ο άνθρωπος που «μαρτύρησε» με ένα του βλέμμα ότι ο Ολυμπιακός δεν χάνει ξέρετε πολύ καλά ποιος ήταν. Βασιλής Σπανούλης λέγεται. Ναι ναι αυτός που τόσο πολύ έχετε κοροϊδέψει. Αυτός ο εγωιστής, αυτός που έχει εμμονή με την προσωπική δόξα και πάει λέγοντας. Νομίζω όμως ότι όλοι εσείς οι επικριτές του να πήρατε ένα μαθηματάκι για το πως είναι να είσαι ΜΑΓΚΑΣ. Γιατί; Γιατί ο αρχηγός του Ολυμπιακού Ζει για να νικάει, Ζει για να προσπαθεί και το βασικότερο απ’ όλα είναι ότι ΖεΙ για να βλέπει την ομάδα του να κερδίζει! Δεν είναι αυτός που θα βάλει το «εγώ» του πάνω από την ομάδα γιατί ξέρει ότι αυτό που λατρεύει δεν θα το πάρει. Δηλαδή την νίκη. Αυτός είναι ο ηγέτης που εχθές ξεκαθάρισε στους συμπαίκτες του ότι θα πάνε στο Λονδίνο ο κόσμος να χαλάσει.  Εκτονώθηκε, έβαλε σε τάξη το μυαλό του (που για δύο παιχνίδια ήταν αρκετά προβληματισμένο) και οδήγησε την ομάδα του στο Φάιναλ Φορ. Εκεί που στοχεύουν να πάνε όλες οι ομάδες. Ανεξαρτήτου μπάτζετ και δυναμικότητας. Το καλό με την υπόθεση του είναι ότι «τραβάει» και όλους τους άλλους μαζί του. Αυτή η μαγκιά του είναι μεταδοτική. Δίχως καμία ίντριγκα, δίχως κανένα εγωισμό. Ο Πρίντεζης ήταν εκεί δίπλα του. Ο Παπανικολάου πιστός. Ο Law και η υπόλοιπη απλά εκτελούσαν τις διαταγές του ηγέτη τους που σαν άλλος  Λεωνίδας προειδοποίησε τους Πέρσες.

Άξιος συγχαρητηρίων και ο Γιώργος Μπαρτζώκας ο οποίος θα δυσκολευτεί να κερδίσει τον κόσμο του Ολυμπιακού. Κακό προπονητή τον ανεβάζουν κακό τον κατεβάζουν. Αλλά ρε παιδιά, τί ΚΑΚΟ έχει κάνει στον φετινό Ολυμπιακό ; Μια χαρά τον κρατάει στο ίσιο δρόμο. Τι ακριβώς δεν κάνει καλά ; Το μπάσκετ απαιτεί αρχές και ηθική. Ο Μπαρτζώκας έχει και τα δύο. Όποτε ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. Την δουλειά σας την κάνετε πολύ σωστά και μην ακούτε κανεναν.

Τέλος συγχαρητήρια στους αδελφούς Αγγελόπουλους. Κατάφεραν με πολύ κόπο και μόχθο να φτιάξουν μία ομάδα που απ ότι φαίνεται θα κρατήσει. Αυτοί και αν είναι πραγματικοί Μάγκες. Ούτε προσωπικές φρουρές, ούτε τραμπουκισμούς στους διαιτητές, ούτε τίποτα. Μάγκες.
Ανανεώνουμε το ραντεβού γιατί το Φαιναλ Φορ είναι κοντά.

1 σχόλια:

EuroleagueJunkie είπε...

Η αλήθεια είναι πως ο χθεσινός Ολυμπιακός απέδειξε πως παρόλα τα προβλήματα (Μάντζαρης έξω, προβληματικοί -πλην Χάινς- ψηλοί) μπορεί να είναι ομάδα και να λειτουργεί έτσι. Όλοι παρόντες όταν χρειάστηκε, έβαλε ο καθένας το λιθαράκι του. Από τον Παπανικολάου με τα τρίποντα στο τέλος του ημιχρόνου, τον Πάουελ που μαζί με το Σπανούλη ξεκίνησαν την αντεπίθεση, το Λο και τον Περπέρογλου που παρότι ξεκίνησαν άστοχα με λάθη, έβαλαν τα κρίσιμα σουτ, το Σλούκα κτλ κτλ.

Ο Μπαρτζώκας ως έλληνας δεν πρόκειται να δει την αναγνώριση που θα είχε ένας Σέρβος (τυχαία η εθνικότητα) αλλά καλά θα κάνει να μην επηρεάζεται.

Τέλος, συγχαρητήρια και στον κόσμο που γέμισε το ΣΕΦ.

London calling...

Δημοσίευση σχολίου