To dixtaki: Και τώρα..ΟΑΚΑ

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Και τώρα..ΟΑΚΑ


Ότι και να πει κανείς για το χτεσινό παιχνίδι είναι λίγο. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη μας δικαίωσε σε όλα όσα λέγαμε χτες και  κατάφερε να φύγει με το διπλό από τη Βαρκελώνη, δίνοντας συνέχεια στις ομοιότητες με την προπέρσινη σεζόν. Η σειρά λοιπόν αρχίζει πάλι από την αρχή, με το πλεονέκτημα έδρας όμως αυτή τη φορά να έχει γυρίσει στην πλευρά των πρασίνων.
*Το άρθρο γράφτηκε μαζί με τον Clutch Player*

H χθεσινή εμφάνιση του Παναθηναϊκού άγγιξε το τέλειο, τόσο ομαδικά όσο και ατομικά. Η άμυνα του τσάκιζε κόκκαλα, με πολύ τρέξιμο, ενέργεια και συνεχείς αλληλοκαλύψεις. Ο Πεδουλάκης για μία ακόμα φορά εξαιρετικά διαβασμένος, κέρδισε ξανά την μάχη των πάγκων και όσο περνάει ο καιρός κατακτά την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων φίλων της ομάδας. Ο Γκιστ, με φόρα από το πρώτο ματς, κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν τα παιχνίδι πήγε να ξεφύγει. Τεράστια συμβολή σε αυτό και από τον Μαικ Μπράμος, που πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση.  Ο διεθνής είχε πολλά μεγάλα σουτ στο παιχνίδι, με αποκορύφωμα το τρίποντο από τη γωνία ένα περίπου λεπτό πριν το τέλος. Ο Στεφάν Λάσμε, δέσποζε για μία ακόμη φορά στη ρακέτα, αποδυκνείοντας γιατί του αξίζει το προσωνύμιο «βασιλιάς του ζωγραφιστου». Με 4 κοψίματα και αμέτρητες βοήθειες στους συμπαίκτες του ήταν συγκινητικός, με πιο χαρακτηριστική στιγμή την βουτιά για να σώσει τη μπάλα μετά την (μοναδική) χαμένη προσπάθεια του Μπράμος στα 30 δευτερόλεπτα. Το κόψιμό του στο Ναβάρο στην τελευταία επίθεση της Μπαρτσελόνα, ήρθε να ολοκληρώσει και επίσημα τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού.
Για το Δημήτρη Διαμαντίδη, τα λόγια πια είναι περιττά. Ο Αρχηγός, με 2 μόλις πόντους μέχρι την τέταρτη περίοδο, έδειχνε να μη βρίσκεται στην καλή του μέρα. Εκεί όμως που η μπάλα έκαιγε, βγήκε μπροστά, και πήρε την ομάδα στους ώμους του, σκοράροντας 8 πόντους στα τελευταία λεπτά. Το τρίποντο – μαχαιριά στην καρδιά της Μπάρτσα ήρθε να προστεθεί στην ατέλειωτη λίστα του μεγάλου αυτού ηγέτη με προσπάθειες που έκριναν ματς.

Η σειρά λοιπόν συνεχίζεται την ερχόμενη Τρίτη, και όπως αυτή του ’11 φαίνεται ότι θα είναι από τις καλύτερες στην ιστορία της διοργάνωσης. Οι δύο ομάδες δείχνουν ισάξιες και όλα τα παιχνίδια προβλέπεται να κριθούν στο φινάλε. Και τώρα λοιπον… ΟΑΚΑ

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Επιφυλάσσομαι μόνο για τον τραυματισμό του Γκιστ που θα είναι μεγάλη απώλεια αν δεν παίξει σε κάποιο από τα παιχνίδια.
Κατά τα άλλα, από τη στιγμή που έγινε το break, η σειρά δεν χάνεται. Θα μπει στην τελική ο κόσμος μέσα και θα το πάρει αυτός το παιχνίδι.
Άντε, σας περιμένουμε στο final 4 ως υπερασπιστές του τίτλου!

O 6oς Παίκτης είπε...

Έτσι πιστεύω και γω. Με ή χωρίς Γκιστ στο τρίτο ματς, ο Παναθηναικός έχει τον πρώτο λόγο, αρκεί να διατηρήσει την ίδια συγκέντρωση στην άμυνα. Μακάρι να είναι και οι 2 όχι μονο στο final 4, αλλά και στον τελικό. Και απο κει κ πέρα, ας το πάρει ο καλύτερος!

thadelim είπε...

Θα συμφωνήσω με έναν από τους σύγχρονους Ελληνες τιτάνες, δλδ τον Παναγιώτη Παπαντωνάκη..σημαντική η απουσία του Γκιστ. Παρόλο αυτά και αν φανατικός Παναθηναικός, θα τολμούσα να πω ότι η Μπάρτσα συνεχιζει να έχει το προβάδισμα..

Δημοσίευση σχολίου