To dixtaki: Mission Accomplished

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Mission Accomplished


Μετά και από τα 2 ματς στο ΣΕΦ, η ομάδα του Ολυμπιακού δείχνει έτοιμη να βρεθεί στο Final 4 του Λονδίνου..Παίζοντας χτες την άμυνα που τον οδήγησε πέρυσι στο 2ο του βαρύτιμο τρόπαιο δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην πεσμένη το τελευταίο 3μηνο Αnatolou Efes σβήνοντας έτσι κάθε ελπίδα πρόκρισης στους τούρκους. Ένας αντίπαλος που παραδόθηκε στις ορέξεις της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα. Χαρακτηριστική ήταν και η εικόνα τους στα τελευταία 10 δευτερόλεπτα του ματς όπου αποχώρησαν με σκυμμένα κεφάλια πριν καλά καλά τελειώσει η αναμέτρηση.

Ο Ολυμπιακός..όπως το συνηθίζει αρκετά φέτος.., κατάφερε επιθετικά να έχει σε πολύ καλή μέρα 2 παίκτες. Ο ένας από αυτούς για χτες ήταν ο Βασίλης Σπανούλης όπου σημείωσε 15 pts, έχοντας και 8 ασσίστ. Όσο για τον δεύτερο καταλάβατε από χιλιόμετρα νομίζω ποιος μπορεί να είναι..Είναι ο παίκτης που πάντα θα σου δώσει αυτό που θες σαν ομάδα. Ο Carl Heinz βεβαίως βεβαίως.. ο πιο σταθερός, ηρωικός και ψυχωμένος παίκτης που έχει περάσει κατά την γνώμη μου από τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια. Μπορεί φέτος να μην έχει τις ίδιες βοήθειες, αλλά έδειξε και σε αυτά τα 2 ματς ότι παρά το ύψος του, είναι ένας από τους καλύτερους ψηλούς στην euroleague.

Αμυντικά χτες οι πρωταθλητές Ευρώπης, κατάφεραν να περιορίσουν για τρίτη φορά φέτος τα μεγάλα ονόματα της τούρκικης ομάδας καθώς οι πρώην nbaers Jordan Farmar, Sasa Vujacic και Semih Erden έβαλαν όλοι τους 13 πόντους συνολικά. Η άμυνα του Ολυμπιακού πιέζοντας σε όλα τα πλάτη και μήκη του παρκέ τους αντιπάλους τους, δεν τους άφησε να πάρουν ανάσα αφού πολλές φορές η μπάλα στην λήξη των επιθέσεων, είτε τους έμενε στα χεριά, είτε έπαιρναν τραβηγμένα σουτ για να εκδηλώσουν απλά μια επιθέση.

Πλέον το μόνο που μένει είναι να δούμε σε πιο από τα 2 ματς στην Τουρκία ο Ολυμπιακός θα αποφασίσει να καθαρίσει την σειρά. Ο στόχος κακά τα ψέματα  έχει επιτευχθεί, αφού όπως όλα δείχνουν θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά του Final 4 την ομάδα της CSKA ξυπνώντας μνήμες από τον περσινό super τελικό..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου