To dixtaki: And the Oscar goes to ... Part 1.

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

And the Oscar goes to ... Part 1.


Καλησπέρα, Καλησπέρα. 

Μετά από μία εβδομάδα κενό ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να μιλάμε και πάλι για το Ευρωπαϊκό μπάσκετ. Στο NBA έχουν ξεκινήσει ήδη τα πλεί-οφ αλλά ποιος νοιάζεται; Σήμερα και αύριο οι δύο αιώνιοι αντιμετωπίζουν την Μπαρτσελόνα και την Εφές αντίστοιχα  και διεκδικούν στο 5ο και τελευταίο ματς της σειράς ένα εισιτήριο που οδηγεί στο Φαιναλ Φορ του Λονδίνου. Η ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ με (3-1 και 3-0) έχουν κλείσει ήδη τα εισιτήρια τους για τις 10 Μαΐου. 

Σήμερα λοιπόν ο Παναθηναϊκός (22.00, Novasports1) τα παίζει όλα για όλα. Κακά τα ψέματα. Οι πράσινοι ΔΕΝ είναι το φαβορί και όποιος έχει αντίθετη άποψη καλό θα ήταν να αναθεωρήσει ορισμένα πράγματα στον εγκέφαλό του. Όμως αυτό είναι καλό γιατί θα παίξει χωρίς άγχος στο Παλαού Μπλαουγκράνα. Το σημερινό ματς διαφέρει από τα προηγούμενα καθώς είναι Ζωής και Θανάτου αλλά πως είναι δυνατόν να μην αναφερθείς στα προηγούμενα ματς της σειράς και συγκεκριμένα στο 4ο όπου ο Παναθηναϊκός είχε το πάνω χέρι (1-2); Στο τελευταίο ματς λοιπόν τον πρόδωσε η αστοχία του αφού παρουσιάστηκε πιεσμένος και καλό θα ήταν να μην συμβεί και σήμερα το ίδιο.  Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Μπαρτσελόνα κέρδισε τον Παναθηναϊκό μόνο όταν τα ποσοστά της στα τρίποντα ήταν καλύτερα. Για παράδειγμα στο 4ο παιχνίδι  οι «μπλαουγκράνα» είχαν 32% (9/28) και ο Παναθηναϊκός 21% (5/23). Επίσης άλλος ένας παράγοντας που επηρέασε και θα επηρεάσει τον Παναθηναϊκό είναι η παρουσία του ηγέτη Διαμαντίδη. Ο Μήτσος και τις δύο φορές που κέρδισε η ομάδα του είχε 11 πόντους ενώ όταν έχασε είχε τους μισούς. Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε όταν ο αρχηγός τους είχε παραπάνω χρόνο συμμετοχης (40’ και 36΄) σε αντίθεση με τα άλλα ματς που κέρδισαν όπου ο χρόνος συμμετοχής του ήταν λιγότερος. Για το παράγοντα Λάσμε νομίζω ότι είναι περιττό να μιλήσουμε. Όλοι γνωρίζουμε την τεράστια συνεισφορά του στην άμυνα η οποία μεταμορφώνει τον Παναθηναϊκό όταν βρίσκεται μέσα στο παρκέ. Για να μην σας κουράσω θα ήθελα να καταλήξω στο ότι η ομάδα της Αθήνας θέλει σήμερα να κερδίσει κάτι λίγο από όλους τους παίκτες της καθώς η άμυνα της Μπαρτσελόνα θα είναι προσαρμοσμένη στον μαέστρο των πρασίνων. 

Από την μεριά των «μπλαουγκράνα» ο Λα Μπόμπα καλείται για ακόμη μία φορά να πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Η παρουσία του Ναβάρο στο παιχνίδι δεν αφορά μόνο τους πόντους. Κάθε άλλο. Ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα όταν δημιουργεί για τους συμπαίκτες του κερδίζει. Στις νίκες τους έχει 3,5 ασίστ ενώ στις ήττες μόλις 0,5. Έτσι καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο Ναβάρο απειλεί περισσότερο όταν μοιράζει το παιχνίδι και ο πραγματικός κίνδυνος είναι όταν σκοράρει και πασάρει ταυτόχρονα. Μαζί με τον Τόμιτς και τον Χουέρτας αποτελούν το επιθετικό βαρόμετρο χωρίς βέβαια να υπολογίζουμε τον Λόρμπεκ ο οποίος είναι εξαφανισμένος.

Τέλος, μένει να απολαύσουμε το σημερινό συναρπαστικό παιχνίδι καθώς όποια σενάρια και λόγια περισεύουν. Θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για άυριο όπου ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Εφές σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να νικήσει σήμερα αρκεί η τύχη (εύστοχα σουτ) να είναι με το μέρος του. Η Μπαρτσελόνα θα γυρίσει την άμυνα της σίγουρα σε ζώνη και αυτό είναι και ένα μεγάλο στοίχημα για τον Αργύρη Πεδουλάκη. Πώς θα το διαχειριστεί άραγε αυτό ; Το μόνο σίγουρο είναι ότι ΞΕΡΕΙ. Το έχει αποδείξει άλλωστε πολλές φορές. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου