To dixtaki: TOP-16. Το Φινάλε. Part 1.

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

TOP-16. Το Φινάλε. Part 1.


Πριν ξεκινήσω θα ήθελα να σας καλωσορίσω  στο μπλογκ μας. Ελπίζω να σας αρέσει και να το απολαύσετε όσο και εμείς που το δημιουργήσαμε.

Τελευταία αγωνιστική λοιπόν για το TOP 16 της Ευρωλίγκα και η αγωνία κορυφώνεται. Δεν ξέρω τι να περιμένω από τους σημερινούς αγώνες και σας μιλάω ειλικρινά. Σκεφτείτε μόνο τι σενάρια κάναμε πριν από δύο εβδομάδες και τι σενάρια κάνουμε σήμερα. Κυριολεκτικά ήρθαν τα «πάνω-κάτω» και αλήθεια, ποιος το πίστευε ότι θα έχουμε ένα τόσο «χορτάτο» και περιεκτικό TOP-16 ;
Ας ξεκινήσουμε από τον όμιλο του Παναθηναϊκού που είναι πιο ήρεμα τα πράγματα. Οι τέσσερις πρώτες ομάδες παλεύουν μεταξύ τους έχοντας πετάξει στο «καναβάτσο» την Μάλαγα, την Ζαλγκίρις, την Άλμπα και την Μπάμπεργκ. Η ΤΣΣΚΑ έρχεται αδιάφορη στο ΟΑΚΑ αφού την πρώτη θέση του ομίλου δύσκολα μπορεί να την χάσει. Για να μην βγει πρώτη θα πρέπει να χάσει με 17 πόντους και να κερδίσει η Ρεάλ. Από την άλλη μεριά ο Παναθηναϊκός εάν χάσει από την ΤΣΣΚΑ θα προκριθεί ως τέταρτος. Μαθηματικά μπορεί να τερματίσει και πρώτος άλλα θα πρέπει να κερδίσει την ΤΣΣΚΑ με 26 πόντους. Δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιο είναι πιθανό, όμως. Με απλή νίκη ο Παναθηναϊκός παίρνει την τρίτη θέση και γλιτώνει την Μπαρτσελόνα που για πολλούς είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα μέχρι στιγμής. Εδώ όμως αρχίζουν και τα ωραία. Το γιατί έχει ήδη αρχίσει να ακούγεται από την προηγούμενη εβδομάδα. Ελληνικός Εμφύλιος. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Εάν ο Ολυμπιακός κερδίσει την Κίμκι και τερματίσει στην δεύτερη θέση και με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει την ΤΣΣΚΑ  και η Μπαρτσελόνα την Μακάμπι στις 9/4 που αρχίζουν τα πλει-οφ ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Πράγμα που απεύχομαι φυσικά. Όχι μόνο για την συνέχεια, αλλά και για τα επεισόδια που θα γίνουν. Καλύτερα όμως να τα πούμε αύριο αυτά που θα έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα των αποτελεσμάτων. Η Ρεάλ υποδέχεται την Αναντόλου Εφές που κατά την γνώμη μου δύσκολα θα χάσει αυτό το ματς καθώς η Εφές δεν είναι καθόλου καλή στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Στο όμιλο του Ολυμπιακού τώρα επικρατεί πανικός, αλλά ας τα πάρουμε ένα ένα από την αρχή. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Κίμκι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Τελικός. Οι Ρώσοι τα παίζουν όλα για όλα καθώς σε περίπτωση ήττας αποκλείονται από την διοργάνωση. Αυτή η κατάσταση συμφέρει τον Ολυμπιακό πρώτον γιατί έχουν ήδη κερδίσει την Κίμκι στην αλώβητη έδρα της και πάνε για το 2-0 και δεύτερον γιατί η Κίμκι δεν μας έχει συνηθίσει να κερδίζει αγώνες στο πόντο. Η πλάστιγγα του άγχους λοιπόν γέρνει προς στην μεριά της Κίμκι που σίγουρα εκτός από τον Ολυμπιακό θα έχει να αντιμετωπίσει και το «φλεγόμενο» ΣΕΦ. Από την άλλη μεριά τώρα ο Ολυμπιακός χρειάζεται πάση θυσία την νική για να τερματίσει δεύτερος και να έχει αυτόματα το πλεονέκτημα έδρας στις 9/4. Η «αδιάφορη» Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει την Μακάμπι στο Palau Blaugrana . Το καλύτερο σας το άφησα για το τέλος. Η Κάχα Λαμποράλ υποδέχεται την Σιένα στην Βιτόρια σε ένα ματς ζωής και θανάτου και για τις δύο ομάδες. Όποια ομάδα κερδίσει σε αυτόν τον τελικό συνεχίζει στους 8 της διοργάνωσης.


Τέλος, θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για αύριο. Οι αγώνες θα έχουν ολοκληρωθεί, εκτός από το Μπεσίκτας- Φενέρ που διεξάγεται την Παρασκευή, και θα γνωρίζουμε τα ζευγάρια των πλεί-οφ. Ας απολαύσουμε λοιπόν τους σημερινούς αγώνες γιατί έτσι και αλλιώς τα λόγια είναι περιττά και τα σενάρια παραμένουν σενάρια

2 σχόλια:

aposperitis είπε...

εγώ πάντως δεν απεύχομαι για πιθανό εμφύλιο καθώς είναι ο πιο εύκολος δρόμος για να βρεθεί για άλλη μια χρονιά στο final 4 η Πανάθα..Επί τη ευκαιρία να δώσω τα συγχαρητήριά μου στους συντάκτες του blog για τις εξαιρετικές αναρτήσεις τους μέχρι στιγμής.συνεχίστε να γεμίζετε με ωραία "καλάθια" το διχτάκι.

KingOfThePaint είπε...

Είναι μία άποψη και αυτή. Μην ξεχνάς όμως ότι ο Παναθηναικός είτε παίξει με τον Ολυμπιακό είτε με την Μπαρτσελόνα θα έχει μειονέκτημα έδρας άρα το προβάδισμα θα το έχει άλλος. Επίσης κατά την άποψη μου είναι "κακός" ο ελληνικός εμφύλιος λόγω και της ψυχολογικής φθοράς που θα υποστούν οι παίκτες.

Δημοσίευση σχολίου