To dixtaki: Ή ταν ή επί τας

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ή ταν ή επί τας


Λίγες ώρες πριν από την έναρξη του  δεύτερου παιχνιδιού ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Μπαρτσελονα το μυαλό μου είναι κολλημένο στο προχθεσινό παιχνίδι. Οι πράσινοι ηττήθηκαν στην Βαρκελώνη σε ένα ματς που αν δεν έπαιζαν ρόλο άλλοι παράγοντες θα το είχε «καθαρίσει».  Δεν του έλειπε τίποτα. Επιθετικά «έκοβε» και αμυντικά «έραβε» μέσα στο κατάμεστο Παλαού Μπλαουγκράνα. Τον Αργύρη Πεδουλάκη τον ζήλεψαν όλοι οι προπονητές της Ευρώπης για το καταπληκτικό αυτό στήσιμο της ομάδας που ήξερε απέξω και ανακατωτά πως να περιορίσει επιθετικά την καλύτερη ,για πολλούς, ομάδα της εφετινής διοργάνωσης.



Δυστυχώς, οι άλλοι παράγοντες που λέγαμε δεν άφησαν την ομάδα του Άρτζι να χαρεί το μπρέικ που τόσο πολύ άξιζε. Ο Παναθηναϊκός κυριολεκτικά κατακρεουργήθηκε από την διαιτησία και είναι άξιο απορίας πως το επέτρεψαν αυτό τέτοιας κλάσης διαιτητές, σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Δεν θέλω να σταθώ τόσο στην τελευταία φάση του παιχνιδιού όπου το φάουλ που έγινε στον Γκίστ ήταν ο ορισμός του αντιαθλητικού όσο στα δύο γρήγορα φάουλ που στηρίχτηκαν εις βάρος του Λάσμε. Εκεί πλέον πείστηκαν όλοι όσοι έβλεπαν τον αγώνα ότι η διαιτησία ΔΕΝ θα αφήσει τον Παναθηναϊκό να κερδίσει. Και έτσι έγινε. Ίσως είναι η πρώτη φορά που συμμερίζομαι την αντίδραση του Προέδρου του Παναθηναϊκού που ορθά μπούκαρε στο δωματιάκι τον διαιτητών μετά την λήξη του αγώνα . Αλήθεια εσείς τι θα κάνατε εάν βρισκόσασταν στην θέση του; Οι λόγοι; Πολλοί!  Οι διαιτητές στην παράταση «ξέχασαν» ότι κρατάνε σφυρίχτρα και άφησαν το παιχνίδι να πηγαίνει πάνω- κάτω, κίνηση που λειτούργησε καθαρά εις βάρος του Παναθηναϊκού. Απέβαλαν γρήγορα-γρήγορα το έτερον ήμισυ του Μήτσου που τους έκανε ότι ήθελε σε επίθεση και άμυνα. Θέλετε και άλλα; Αυτά νομίζω έφταναν ώστε να έβγαζαν έξω από τα ρούχα του  τον οξύθυμο πρόεδρο του Παναθηναϊκού. Εντάξει, οι δηλώσεις περί άνοιγμα λογαριασμών του «διευθυντή» της διαιτησίας, περί μαύρου χρήματος της ΤΣΣΚΑ κτλ. κτλ. ειπώθηκαν εν βρασμό αλλά η κίνηση ήταν σωστή. Μπράβο. Δεν μπορείς να ξεγράψεις με το έτσι θέλω την υπερπροσπάθεια μιας ομάδας που πάει με τον σπαθί της να σπάσει την έδρα.

Η έντονη διαμαρτυρία του Γιαννακόπουλου ίσως ήταν η καλύτερη κίνηση. Μία σου και μία μου. Λέγοντας η καλύτερη κίνηση εννοώ ότι η διαιτησία θα έβαλε λίγο νερό στο κρασί της όσον αφορά το σημερινό ματς. Και ιδού η ευκαιρία του Παναθηναϊκού που καλείται να επαναλάβει τον καλό προχθεσινό του εαυτό. Και θα το κάνει. Δεν έχω καμία αμφιβολία. Οι Μπλαουγκράνα πήραν το μήνυμα. Μην φοβάστε. Πως είναι δυνατόν άλλωστε να ξεχάσεις αυτά τα κίτρινα αστεράκια που έχει ραμμένα στην φανέλα του ; Και να θες δεν σε αφήνει αυτή η μπασκετική ιδιοφυΐα του Δημήτρη Διαμαντίδη. Ειλικρινά όμως ρε Μήτσο. Γιατί δεν σούταρες ένα τρίποντο και προτίμησες να δώσεις την μπάλα στον Γκίστ; Βέβαια, ότι και να λέμε τώρα ανήκει στο παρελθόν. Σε λίγες ώρες θα γνωρίζουμε τον νικητή.

Ο αγώνας θα είναι δύσκολος αλλά θα πρέπει να αγωνιστούμε μέχρι τέλους. Ή ταν ή επί τας λοιπόν.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

To άρθρο με εκφράζει από την πρώτη σειρά μέχρι και την τελευταία. Άλλος ένας λόγος που θυμίζει την σειρά του '11 είναι και η διαιτησία, όμως σε τέτοιο επίπεδο ομάδα όπως ο Παναθηναικός δεν μπορεί να "κρυφτεί" πίσω από τους γκρι. Πρέπει να παίξει σε όλη την σειρά όπως στο 1ο παιχνίδι κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Ο πρόεδρος ας κάνει ότι νομίζει ότι είναι καλύτερο για την ομάδα του, αλλά οι παίχτες πρέπει να μείνουν συγκεντρωμένοι.
Πολύ σωστός για τον συμπαθή Άρτζι που κέρδισε την μάχη των πάγκων κόντρα σε έναν πολύπειρο και δυνατό αντίπαλο.

aposperitis είπε...

Ωραίο το άρθρο σου "βασιλιά του ζωγραφιστού". Συμφωνώ Clutch Player ότι μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό δεν πρέπει να κρύβεται πίσω από τους "γκρίζους λύκους", ώστοσο νομίζω δεν έχει την πολυτέλεια άλλων χρόνων να τα βάζει και με αυτούς. Το ρόστερ μειωμένο και ουσιαστικά βασίζεται σε 7 παίκτες, σε αντίθεση με το πλήρες ρόστερ των καταλανών όπως ανέφερες και συ σε προηγούμενο σχόλιο σου. Αυτό που πρέπει επίσης να βελτιώσει η ομάδα είναι οι ελεύθερες βολές καθώς όπως είδαμε και στο πρώτο ματς στάθηκε καθοριστικός παράγοντας. Τώρα ως προς τις διαμαρτυρίες του προέδρου καλά έπραξε θεωρώ και γω αλλά πολύ φοβάμαι να μην γυρίσει μπούμερανγκ όλο αυτό και υποστούμε για άλλη μια φορά χειρουργικές διαιτητικές αποφάσεις.

Δημοσίευση σχολίου