To dixtaki: Δύο παιχνίδια ακομααά..Μ'ακούς?!

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Δύο παιχνίδια ακομααά..Μ'ακούς?!


Έστω και με την ψυχή στο στόμα ο Ολυμπιακός κατάφερε αυτό που πίστευαν όλοι. Έτσι λοιπόν έκανε το χρέος του και για άλλη μια χρονιά οι περσινοί πρωταθλητές Ευρώπης θα λάβουν μέρος στο Final 4  της Εuroleague που θα διεξαχθεί φέτος στο Λονδίνο. Οι Τούρκοι το πάλεψαν όσο μπορούσαν και θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι καθώς μπορεί ο πρόεδρος της να έχει επενδύσει πολλά χρήματα για να φέρει όλους αυτούς του παίκτες στην ομάδα αλλά ας μην κρυβόμαστε..αυτή η συνταγή έχει αποδειχτεί αποτυχημένη από τον καιρό που ακριβώς το ίδιο έκαναν και οι Αγγελόπουλοι.

Θεωρώ ότι τα ματς αυτής της σειράς ήταν πολύ κακά σε ποιότητα καθώς για μένα οι δύο προπονητές ήταν οι χειρότεροι για τέτοιο επίπεδο. Για τον Μπαρτζώκα θυμηθείτε απλά το τέταρτο ματς της σειράς που έγινε στην Τουρκία. Στα τελευταίαλεπτά το κοουτσάρισα που έκανε θα το ζήλευε ακόμα και ο Γιόνας Καζλάουσκας στον περσινό τελικό.  Έγιναν πράματα και θάματα με τον Μπαρτζώκα..Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως «το χαρακίρι του κοιμισμένου». Για τον κύριο Μαχμούτι όμως θα μπορούσαμε να είμαστε ακόμα πιο καυστικοί, αφού η άμυνα που έπαιζε η ομάδα της Εφές και γενικά το πλάνο που είχε στο γήπεδο ήταν αποτέλεσμα ενός άναρχου μπάσκετ που με αυτό δεν μπορείς να περιμένεις ότι θα πας στο Final 4. Αυτό το έχουν καταλάβει εξάλλου και οι ίδιοι οι παίκτες της, καθώς το αστέρι της ομάδας, ο Sasa Vujacic κατέκρινε τον προπονητή του για τις επιλογές του στο  τέταρτο ματς με τον Ολυμπιακό και το πλήρωσε ακριβά.

Ας πάμε όμως στα του ματς λίγο..Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν η συνέχεια των τελευταίων δύο λεπτών στην Τουρκία. Ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά μουδιασμένος..Βεβαία με την ποιότητα του ρόστερ που έχει, δεν μας εκάνε να ανησυχήσουμε καθόλου για το ποιος θα είναι ο τελικός νικητής του αγώνα. Έτσι και έγινε..οι πρωταθλητές Ευρώπης μεταμορφώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο και με εμφανίσεις που θύμιζαν τις περσινές κατάφερε να πάρει το ματς με συνοπτικές διαδικασίες. Πώς να χάσεις από τέτοια ομάδα σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ όταν έχεις τον αρχηγό σου τόσο πεισμωμένο άλλωστε? Ο V-Span κατάφερε μετά από πολύ καιρό να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης  σκοράροντας 18 πόντους. Το  «πεταχτάρι» του Ολυμπιακού, Γιώργος Πρίντεζης, είχε και αυτός άγριες διαθέσεις βάζοντας με την σειρά του το λιθαράκι του για την επικράτηση της ομάδας του Πειραιά με 82-72. Σαφώς όμως δεν ήταν μόνο αυτοί..Μαζί τους ξεχώρισαν και οι Josh Powell o οποίος ήταν πιο μαχητικός από πότε, Kyle Heinz όπως πάντα, ο σουπέρ μικρός στο μάτι «Παπ» και Acie Law με το καθοριστικό του τρίποντο που σφράγισε την νίκη των πειραιωτών.

Για να δούμε τι μπορεί να κάνει και φέτος αυτή η ομάδα. Το χρέος της ασφαλώς και το έκανε πάντως..Θα συμμετέχει στο τέταρτο Final 4 τα τελευταία πέντε χρόνια. Για να επαναλάβει κάτι ανάλογο με πέρσι όμως, πρέπει να βοηθήσουν ΟΛΟΙ! Αν καταφέρουν να βοηθήσουν όλοι, μόνο τότε θα γυρίσει από το Λονδίνο με το βαρύτιμο τρόπαιο. Aς ελπίσουμε για αυτό..

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με λίγα λόγια τα χαμένα ματς εκτός τα χασε ο κοιμισμενος μπαρτζώκας, ενω την προκριση στο ΣΕΦ την φέρανε ο σπανούλης και ο κόσμος κι ο ασχετος μπαρτζωκας δε προσφερε τιποτα! Λιγα λόγια για το coach ρε προπονηταραδες του καναπεν ασχετοι

EuroleagueJunkie είπε...

αγαπητέ επισκέπτα, το έγραψα σε προηγούμενο σχόλιο πως ο μπαρτζώκας αδικείται μόνο και μόνο επειδή είναι έλληνας. κατά τα άλλα, ο ολυμπιακός δε με έχει πείσει πως μπορεί να λειτουργήσει σαν ομάδα (πάροτι το έχει κάνει αρκετές φορές), οπότε όλα είναι ανοιχτά...

μέχρι το μάη έχουμε καιρό, να κρίνουμε και το μπαρτζώκα (ξανά) και τους παίχτες

Δημοσίευση σχολίου