To dixtaki: Μπορεί;

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Μπορεί;



Και πριν καλά καλά προλάβουμε να συνέλθουμε από το πώς χάθηκε το πρώτο ματς, έφτασε η ώρα για τη δεύτερη μεγάλη μάχη στο Palau Blaugrana. Σε μια σειρά που εξαρχής είχε φαβορί και outsider, και το πιο συχνό επιχείρημα για πρόκριση - ακόμα και από τους φίλους του Παναθηναϊκού - ήταν οι πολλές συμπτώσεις με το 2011.


Δικαιολογημένα ίσως, τουλάχιστον όσον αφορά τα «χαρτιά». Σε στατιστικά δε θα μπούμε σε αυτό το άρθρο, αλλά κόντρα στην ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στην φετινή ευρωλίγκα, οι πράσινοι υπερτερούν μόνο στις αμυντικές επιδόσεις. Θα είναι αυτές που θα του δώσουν το μεγάλο διπλό; Θα είναι ένα μεγάλο ματς από τον αρχηγό του; Θα είναι οι βοήθειες από τους Γκιστ, Λάσμε και Σόφο; H μήπως θα μετρήσει για άλλη μια φορά το μεγάλο βάρος της φανέλας του; To πιθανότερο είναι ότι για να πετάξεις (πάλι) έξω την Μπάρτσα, θα χρειαστείς λίγο από όλα τα παραπάνω.

Μπορεί λοιπόν ο Παναθηναικός; Ένα είναι σίγουρο: Δεν αφήνει περιθώρια σε κανένα να πει με σιγουριά το αντίθετο.  Και αν δεν ήταν πολλές οι φορές που ο εξάστερος κοντραρίστηκε με αντίπαλο όντας καθαρά πίσω στα προγνωστικά, αυτές που τα κατάφερε έχουν σίγουρα άλλη αξία: η προπέρσινη πρόκριση στην Βαρκελώνη, ή το τρόπαιο μέσα στην Μπολόνια έχουν σίγουρα ξεχωριστές θέσεις στη μνήμη των πράσινων οπαδών. Όπως η βραδιά που ξεκίνησαν όλα, σαν σήμερα πριν από 17 χρόνια στο Παρίσι.

Όπως και να χει, τα ματς που περιμέναμε όλη τη χρονιά είναι εδώ. Και έχουν ό,τι ακριβώς χρειάζεται για να μας κρατήσουν καθηλωμένους. Κανονίστε λοιπόν με τα φιλαράκια, βάλτε τις μπύρες από τώρα να κρυώνουν, δείτε και το video που ακολουθεί για να μπείτε στο κλίμα και...φύγαμε για τη δεύτερη ματσαρα!

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Η σειρά θυμίζει πάρα πολύ την προπέρσινη. Από τη στιγμή που έφτασε τόσο κοντά ο Παναθηναικός στο πρώτο ματς το break θα το καταφέρει, είτε σε αυτό το ματς είτε στο τελευταίο.
Η Μπαρτσελόνα φάνηκε από το πρώτο ματς ότι δεν μπορεί να επιβάλλει τον ρυθμό της απέναντι στην άμυνα του Παναθηναικού. Λίγη προσοχή θέλει στον Τόμιτς που μοιάζει να παίζει χωρίς αντίπαλο στη ρακέτα αλλά και στον Σάρας που έκανε την ουσιαστική ζημιά στο πρώτο ματς.
Όπως και να χει προβλέπεται μεγάλο ντέρμπυ και για σήμερα.

aposperitis είπε...

Προκριθούμε δεν προκριθούμε η ομάδα αυτή μας έκανε για άλλη μια φορά υπερήφανους στο πρώτο παιχνίδι. κόντρα στα προγνωστικά απέδειξε ότι θα πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι της. η φανέλα είναι πολύ βαριά, η ιστορία του μεγαλύτερου συλλόγου στον ελληνικό αθλητισμό τεράστια, κάτι που έχουν συνειδητοποιήσει οι περισσότεροι αν και νέοι στην ομάδα. πράγμα όμως που έχουν ξεχάσει τα τελευταία χρόνια οι παράγοντες της euroleague καθώς δεν αποδίδεται ο απαιτούμενος σεβασμός σε αυτήν. τι να πρωτοθυμιθεί κανείς. και για να μη μακρυγορίσω για διαιτησία να σας θυμίσω απλά τους φετινούς κρίσιμους αγώνες με κίμκι, τσσκα και τον πρόσφατο με μπαρτσελόνα. κλείνοντας, ελπίζω να δούμε ξανά το έργο που είδαμε πριν 2 χρόνια. θυμηθείτε και τότε με παίκτη παραπάνω παίζανε. αντίμετωποι λοιπόν και με τον πλέον γνωστό σε μας "6ο παίκτη¨" πάμε κόντρα σε όλους και σε όλα να πανηγυρίσουμε άλλη μια ιστορική πρόκριση.
Υ.Γ: για εσάς που βαρεθήκατε να μας βλέπετε απλά αλλάξτε άθλημα γιατί θα πρωταγωνιστούμε για πολλά πολλά χρόνια ακόμα...

Unknown είπε...

Ωραίο άρθρο από τον 6ο παίχτη, το μόνο που θέλω να προσθέσω είναι ότι ο Παναθηναικός θα χρειαστεί βοήθεια ακόμα και από τον Μπανκς στην σειρά. ΠΡΕΠΕΙ όλοι να προσφέρουν, για να αποκλειστεί μία ομάδα που έχει ροτέισον 9-10 παιχτών.
Υ.Γ. Ευχαριστούμε τους φίλους για τα σχόλια τους.

Δημοσίευση σχολίου