To dixtaki: TOP 16. Το φινάλε. Part 2

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

TOP 16. Το φινάλε. Part 2


To Top-16 της Ευρωλίγκα ολοκληρώθηκε και τα όποια σενάρια της προηγούμενης εβδομάδας ανήκουν στο παρελθόν.

Ο Ολυμπιακός μας θύμισε ποιος είναι ο Πρωταθλητής Ευρώπης αφού διέλυσε την Κίμκι  δείχνοντας ότι  αν θελήσει μπορεί να φτάσει ψηλά. Θα εκμεταλλευτεί άραγε το πλεονέκτημα έδρας  που έχει,  θυμίζοντας σε όλους τι σημαίνει ΣΕΦ ; Η απλά ήταν ένα «πυροτέχνημα» αυτή του η εμφάνιση ; Κακά τα ψέματα, οι  δύο αγώνες που γίνονται στο ΣΕΦ δεν ευνοούν καθόλου τον Ολυμπιακό  που  φέτος έχει αποδείξει ότι μπορεί να χάσει στην έδρα του από οποιαδήποτε ομάδα. Ο καλός βέβαια Ολυμπιακός , ο προχθεσινός για παράδειγμα, μπορεί να φτάσει ψηλά. Κατά την γνώμη μου είναι η πιο ευνοημένη ομάδα του TOP-16, που αν δείξει λίγο σοβαρότητα μπορεί εύκολα να διαλύσει το ασταθές παιχνίδι των Τούρκων που έχουν πάρει την κατιούσα εντός και εκτός έδρας. Το καλό της υπόθεσης  είναι ότι ο Ολυμπιακός με τέτοιο Παπανικολάου δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν.  Ο 23χρονος διεθνής, Νο 48 των περσινών ντραφτ,  μου θύμισε λίγο Μανού Τζινόμπιλι καθώς πήρε τον Ολυμπιακό από το χεράκι και τον έφτασε στην νίκη. Άξιο αναφοράς  και οι  1000 φίλαθλοι   που μόνο standing innovation δεν του έκαναν μισή ώρα μετά το τέλος του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του θα ταξιδέψει στην Ισπανία και την Βαρκελώνη. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα  και όπως λέει και το τραγούδι «αυτή η κολόνια κρατάει χρόνια». Όπως και τότε, ο Ναβάρο ήταν αμφίβολος αλλά τελικά έπαιξε σε όλα τα ματς. Επίσης τότε υπήρχε και ένας Καλάθης που έπαιζε man to man  τον Ναβάρο κυνηγώντας τον σε όλο το γήπεδο. Εδώ είναι και το σημείο που πάσχει ο Παναθηναϊκός φέτος . Ο Ούκιτς και ο Διαμαντίδης πρέπει να κάνουν υπερπροσπάθεια σε περίπτωση που παίξει ο Λα Μπόμπα. Στα δύο τελευταία παιχνίδια (με Πανιώνιο και ΤΣΣΚΑ) ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν αρνητικός. Την άλλη εβδομάδα καλείται να πάρει την ομάδα στην πλάτες του από το πρώτο κιόλας παιχνίδι.  Ο Μπάνκς δεν έχει δείξει  προς το παρόν ότι είναι κατάλληλος για αυτόν τον ρόλο σε αντίθεση με τον Ξανθόπουλο που όταν του δίνεται η ευκαιρία δεν απογοητεύει. Αδιαμφισβήτητα ένα από «κλασικά» ντέρμπι του Ευρωπαϊκού Μπάσκετ. Ποιος άλλωστε μπορεί να ξεχάσει το 2011; Tότε ο Ζελικο Ομπράντοβιτς και οι παίκτες του έκαναν μία χώρα να σωπάσει  και να  υποκλιθεί στο μεγαλείο του Παναθηναϊκού και των  έξι αστεριών του.  Εχθές πάλι,  έγιναν τα αναμενόμενα. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη ηττήθηκε από την «Ρώσικη Αρκούδα» του Μεσίνα,  που κατάφερε να κρατήσει τον Διαμαντίδη στο μηδέν! Η Ρεάλ με την σειρά της  «διέλυσε» τον αντίπαλο του Ολυμπιακού στα πλεί όφ με 86-66 και τελικά πήρε την δεύτερη θέση του ομίλου. Θα αντιμετωπίσει την Μακάμπι Τελ Αβίβ με πλεονέκτημα έδρας και εδώ περιμένουμε να δούμε μπάσκετ “ αλα NBA”. Λογικό να μου πείτε, αφού οι δύο ομάδες διακρίνονται για το run ngun παιχνίδι τους, χωρίς καθόλου άμυνα και πολύ γρήγορες επιθέσεις.  Σε αυτό το κομμάτι η Ρεάλ έχει μεγάλο πλεονέκτημα που αν πάρει «μπροστά» η περιφέρεια  της δεν είναι διατεθειμένη να σταματήσει. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ εχθές  πάλεψε στην Βαρκελώνη αλλά η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ φαίνεται πολύ σκληρή για να πεθάνει αφού φέτος έχει κάνει μόνο 10 ήττες. Οχτώ στην Ισπανία και δύο στην Ευρώπη.  Την τέταρτη θέση στον όμιλο του Ολυμπιακού πήρε τελικά η Κάχα Λαμποράλ η οποία διέψευσε τις όποιες σκέψεις  της Σιένα για πρόκριση. Η συνέχεια της όμως δύσκολη. Θα ταξιδέψει στην Μόσχα για να αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ του «αναγεννημένου» Θοθωρή Παπαλούκα που μόνο όρεξη για πλάκες δεν έχει. Το έχει αποδείξει μάλιστα με το παιχνίδι της.  Τεράστιο ενδιαφέρον θα έχει η μονομαχία Lampe- Krstic.  Ο πρώτος βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα  και καλείται μαζί με τους Nocioni, San Emeterio και Cook να κάνει το «θαύμα» του.


Υ.Γ.1 Όσο ο Διαμαντίδης βρίσκεται μακριά από τραυματισμούς  μην αγχώνεστε. Θα τον πάρει τον Παναθηναϊκό στις πλάτες του και με το παραπάνω. Είναι μεγάλος ΑΡΧΗΓΟΣ.

Υ.Γ.2 Ο Άρτζι πρέπει να βρει έναν τρόπο ώστε να βγει η  ομάδα του από αυτά τα επιθετικά κενά που  παρουσιάζει  στο τελευταίο δεκάλεπτο. Όπως επίσης και έναν παίκτη «κλειδί» που θα βοηθήσει κυρίως στο επιθετικό κομμάτι με την σταθερότητα του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου